Excelsior Rotterdam legt doelman Sonny Stevens vast

18 juni 2018

Doelman Sonny Stevens staat de komende twee jaar onder contract bij Excelsior Rotterdam. De 25-jarige keeper komt over van Go Ahead Eagles, waar hij in het afgelopen seizoen 38 wedstrijden onder de lat stond. Stevens moet alleen nog medisch worden gekeurd in Rotterdam.

Goed gevoel
,,Het klinkt als een cliché, maar het gevoel bij Excelsior was meteen goed’’, zegt Sonny Stevens. ,,Excelsior was heel vroeg met hun belangstelling in mij en ik heb toen een gesprek gehad met algemeen directeur Ferry de Haan en keeperstrainer Ronald Graafland. Hun verhaal over hoe de club werkt, sprak mij erg aan.’’

Hogerop
,,Uiteraard wilde ik graag in de Eredivisie spelen’’, vult hij aan. ,,Met FC Twente heb ik op het hoogste niveau gespeeld, maar daar had ik helaas te maken met blessures. Afgelopen jaar bij Go Ahead Eagles heb ik wel veel wedstrijden gespeeld en nu teken ik dus voor twee jaar bij Excelsior. Ik wilde graag hogerop en het is belangrijk voor mij om veel te spelen. Die kans is bij Excelsior aanwezig.’’

Aantrekkelijk voetbal
,,De club wil aantrekkelijk voetballen en dat spreekt mij ook aan’’, zegt Stevens. ,,Maarten de Fockert heeft inderdaad ook getekend bij Excelsior, vorig jaar speelden wij nog samen bij Go Ahead Eagles. We hebben daar goed samengewerkt, dus dat gaat bij Excelsior zeker goedkomen, samen met Alessandro Damen en keeperstrainer Ronald Graafland.’’

Aardige man
,,Trainer Adrie Poldervaart heb ik vorig jaar kort gesproken toen we in het bekertoernooi tegen BVV Barendrecht speelden en mijn broer zat met FC Lisse bij Barendrecht in de competitie. Hij lijkt mij een heel aardige man, maar over hoe hij werkt, weet ik nog niet zo veel. Daar gaan we vanaf 30 juni achter komen.’’

Eredivisie
Sonny Stevens begon met keepen bij SV Always Forward in zijn geboorteplaats Hoorn. Daarna verhuisde hij naar de jeugd van FC Volendam, waar hij vervolgens van 2010 tot 2013 onder contract stond. Na vier seizoenen FC Twente, waar hij negentien duels in de Eredivisie keepte, speelde hij één seizoen voor Go Ahead Eagles.

Verwachtingen
,,Excelsior doet het de laatste jaren goed in de Eredivisie. Ze spelen aantrekkelijk voetbal en leiden goede spelers op. Dat ze vorig jaar in de middenmoot eindigden, schept natuurlijk verwachtingen. We moeten echter eerst wachten hoe het team eruit gaat zien. Excelsior is de laatste jaren echter behoorlijk stabiel, dus de doelstelling moet sowieso hetzelfde zijn: rechtstreekse handhaving.’’

Foto: Pro Shots

Terug naar overzicht