Excelsior Rotterdam legt verdediger Tobias Kleijweg vast

19 juni 2019

Tobias Kleijweg tekent een contract bij Excelsior Rotterdam. De 21-jarige centrale verdediger zet in eerste instantie zijn handtekening onder een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Kleijweg is afkomstig van tweede divisionist Excelsior Maassluis.

Beloond
,,Dit is een beloning voor de afgelopen twee jaar waarin ik hiermee bezig ben geweest’’, zegt Tobias Kleijweg. ,,Het is geen gemakkelijke weg geweest, want ik heb een zware knieblessure achter de rug. Voor die blessure had Excelsior ook al belangstelling en gelukkig was dat opnieuw zo toen ik weer kon spelen. Ik heb mezelf eerst terug geknokt in de basis van Excelsior Maassluis en het is heel mooi dat ik nu beloond wordt met deze mooie stap. Dat geeft een lekker gevoel.’’

Stadion
In januari 2018 raakte de twee meter lange verdediger geblesseerd aan zijn knie en pas een jaar later maakte hij zijn rentree bij Excelsior Maassluis. Intussen kwam hij vanwege zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit vrijwel dagelijks langs het stadion van Excelsior, het veld waarop hij zonder de tegenslag dus had kunnen voetballen. ,,Ik dacht wel eens: daar had ik kunnen staan… Nu dat alsnog gaat gebeuren, geeft dat uiteraard veel voldoening.’’

Verdediger
Tobias Kleijweg begon met voetballen bij SV Den Hoorn. Daarna speelde hij één seizoen voor Haaglandia, waarna hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Groeipijnen zaten een doorbraak in de weg, maar bij Excelsior Maassluis knokte de boomlange verdediger zich terug. ,,Bij Maassluis heb ik vier fantastische jaren gehad. Een mooie club die ik altijd een warm hart zal blijven toedragen en zal blijven volgen.’’

Mooie en warme club
In Maassluis voetbalde de kopsterke verdediger onder meer samen met Niels Redert, directeur van Excelsior4All, de maatschappelijke stichting van Excelsior Rotterdam. ,,Ik reed vaak met hem mee en dan hadden we het uiteraard over Excelsior en zijn werkzaamheden voor de foundation. Niels vertelde al wat een mooie en warme club dit is en dat verhaal sprak mij uiteraard enorm aan.’’

Moeilijk inschatten
Wat het niveauverschil is tussen de Tweede Divisie en de Keuken Kampioen Divisie durft Kleijweg nog niet te zeggen. ,,We zijn afgelopen seizoen met Excelsior Maassluis tweede geworden in de Tweede Divisie. Een aantal clubs uit die competitie hebben het clubs uit de Keuken Kampioen Divisie flink lastig gemaakt in het bekertoernooi. Verschil in niveau zal er zeker zijn, maar ik kan nu nog moeilijk inschatten hoe groot dat is.’’

Ambities
Komend seizoen wil hij in eerste instantie wennen aan het leven als prof, maar daarnaast heeft hij voldoende ambities: ,,Ik heb er de afgelopen jaren veel voor gedaan, maar ik heb door mijn blessure vooral veel voor mezelf getraind. Daarom is het fijn om nu in een professionele omgeving terecht te komen en dagelijks te kunnen trainen. In eerste instantie wil ik van waarde zijn voor de selectie en mijn debuut maken. Vervolgens wil ik meer wedstrijden spelen en uiteindelijk basisspeler worden. Maar ik ga met die eerste twee beginnen…’’

Terug naar overzicht