Excelsior Rotterdam morgenavond tegen Heracles Almelo

17 april 2018

Vier dagen na de 1-1 tegen PEC Zwolle, staat morgen alweer de volgende wedstrijd op het programma. Heracles Almelo is vanaf 19.45 uur de tegenstander in het Van Donge & De Roo Stadion. Daarna volgen nog twee duels en dan zit het seizoen erop.

Geschiedenis schrijven
Na morgenavond volgt nog een uitwedstrijd tegen FC Groningen en het seizoen wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Met 39 punten tot zover ligt Excelsior nog op koers om het seizoen af te sluiten met een puntenrecord. Dan mag er niet meer verloren worden, want in het seizoen 1982-1983 haalde Excelsior 45 punten (omgerekend naar het driepuntensysteem). ,,We kunnen dus geschiedenis schrijven’’, beseft Mitchell van der Gaag.

Positieve boost
In Zwolle speelde Excelsior voor rust moeizaam, maar het team herstelde zich in de tweede helft. Van der Gaag: ,,Toen heeft de ploeg weer laten zien wat ons dit seizoen kenmerkt. Voor elkaar op willen staan en werken en daardoor gingen we ook beter voetballen. Daar kregen we een positieve boost van. Je hoorde de laatste weken soms: bij Excelsior is de puf er een beetje uit, maar nu hebben we toch vier punten gehaald uit de laatste twee wedstrijden.’’

Prima gekeept
Opvallende wissel afgelopen zaterdag was de rentree van doelman Ogmundur Kristinsson. Gisteren verklaarde Van der Gaag nogmaals dat dit te maken heeft met de kansen van de IJslandse doelman om met zijn land mee te gaan naar het WK: ,,Wij hebben altijd gezegd: als we in de situatie zijn dat we kunnen meedenken, dan willen we dat doen. Theo heeft het natuurlijk meer dan prima gedaan. Ogmundur heeft een lastige periode gehad, maar is daarna doorgegaan. Hij is gemotiveerd en dat was het uitgangspunt om dit te doen. Zaterdag heeft hij ook prima gekeept, dus in principe blijft hij de komende wedstrijden staan.’’

Afwezigen
Luigi Bruins, die zaterdag vanwege een blessure ontbrak tegen PEC Zwolle, is morgen weer inzetbaar. Wout Faes is nog niet hersteld, en ook Alessandro Damen, Zakaria El Azzouzi en Desevio Payne ontbreken nog. De aftrap is morgenavond om 19.45 uur in het Van Donge & De Roo Stadion.

Statistieken
Statistieken over de wedstrijd van Excelsior tegen Heracles Almelo kun je hier vinden.

Kaartverkoop
Kaarten voor de thuiswedstrijden zijn te koop via Excelsior Tickets. Voor de Rob Albers, Robin van Persie en Erasmus tribune zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Foto: Pro Shots

Wedstrijdsponsor: Rent a Butler
Balsponsor: Balsponsor: Maxliva

Terug naar overzicht