Excelsior Rotterdam morgenavond uit tegen FC Eindhoven

8 oktober 2020

Vier dagen na de nederlaag tegen De Graafschap speelt Excelsior Rotterdam morgenavond alweer de volgende wedstrijd. Dan is FC Eindhoven de tegenstander in de uitwedstrijd die om 21:00 uur begint.

Live op FOX Sports
Ook dit duel wordt zonder publiek gespeeld, maar is wel live te volgen via FOX Sports kanaal 1. FOX Sports 1 is zonder abonnement beschikbaar bij onder meer KPN (kanaal 14), Ziggo (kanaal 421, voor klanten met minimaal een TV Start- of Standard-abonnement) en T-Mobile (kanaal 150). Mis deze wedstrijd dus niet! Voor updates van de wedstrijd kun je ook terecht op onze socialmediakanalen.

Zure appel
,,Volgens mij moeten we door de zure appel heen’’, zei Marinus Dijkhuizen maandagavond nadat De Graafschap Excelsior in de laatste minuut van de wedstrijd had verslagen (1-2). ,,Als je zo veel goed doet is het eigenlijk onverdiend dat zij een goal maken. Wij kregen via Reuven Niemeijer twee goede kansen, stonden goed, speelden heel gedisciplineerd en gestructureerd. Dan is het extra zuur dat we geen punt aan het duel overhielden.’’

Perspectief
Vooral omdat Excelsior driekwart van de wedstrijd met tien man speelde, nadat Brandon Ormonde-Ottewill met een rode kaart uit het veld was gestuurd. Hierdoor ontbreekt de Engelsman de komende twee wedstrijden vanwege een schoring, net als de geblesseerde Luigi Bruins. ,,Voetballend heb ik wel goede dingen gezien van mijn team en dat biedt perspectief voor de komende weken’’, aldus Dijkhuizen afgelopen maandag.

Revanche
FC Eindhoven is na de afgelopen speelronde ook uit op revanche, want de ploeg van trainer Ernie Brandts verloor met maar liefst 6-0 van NEC Nijmegen. Tot overmaat van ramp kreeg Pieter Bogaers een rode kaart en omdat doelman Thom Jonkerman geblesseerd uitviel en de vijf wissels al waren gebruikt, eindigde FC Eindhoven het duel met negen man. In de eerste zes speelronden won FC Eindhoven twee keer, speelde twee keer gelijk en verloor ook twee keer. Als gevolg daarvan staan de Brabanders op de tiende plaats van de Keuken Kampioen Divisie, drie plaatsen hoger dan Excelsior Rotterdam.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Erwin Blank
Assistent-scheidsrechters: Mark Janssen en Remco Miedema
Vierde official: Kevin Puts

Laatste ontmoetingen:
20-2-2020 FC Eindhoven – Excelsior Rotterdam 3-1
17-12-2019 Excelsior Rotterdam – FC Eindhoven 0-2 (beker)
8-11-2019 Excelsior Rotterdam – FC Eindhoven 5-4
14-2-2014 Excelsior Rotterdam – FC Eindhoven 5-2

Terug naar overzicht