Excelsior Rotterdam niet verder dan 3-3 tegen Jong AZ

14 februari 2020

Het was weer eens een knotsgekke wedstrijd tegen Jong AZ. Na een 0-2 achterstand, werd het 3-2 voor Excelsior, maar na het laatste fluitsignaal mochten de Kralingers blij zijn met een punt.

Weergaloos doelpunt
Ahmad Mendes Moreira maakte een weergaloos doelpunt, waarmee hij Excelsior negen minuten voor tijd naar de winst leek te schieten. Met een vrije trap van grote afstand verraste hij doelman Jasper Schendelaar van Jong AZ. De aanvaller van Excelsior kon na afloop echter nauwelijks genieten van zijn wondermooie treffer. Wat overheerste was het chagrijn over het feit dat er weer een wedstrijd was weggegeven.

Teleurgesteld
Mendes Moreira was niet de enige die met dit gevoel rondliep. Ook Marinus Dijkhuizen was teleurgesteld, met name over de manier waarop zijn ploeg verdedigd had. ,,Na de 3-2 moet je de wedstrijd dood maken, maar het was het was open huis, het leek nergens op’’, verzuchtte hij. ,,De pingel die we tegen kregen was terecht. Wat dat betreft mogen we blij zijn dat we hier nog een punt aan hebben overgehouden.’’

Lastig
Er gebeurde dus van alles in de tweede helft van de eerste thuiswedstrijd ooit tegen Jong AZ. In de eerste helft begon Excelsior nog wel goed, maar al heel snel hadden de Rotterdammers het lastig tegen de jonge talenten uit Alkmaar. Brandon Ormonde-Ottewill had Excelsior al snel op voorsprong kunnen zetten, maar raakte de paal. Een schot van Rai Vloet, na voorbereidend werk van Wouter Burger, werd tot corner verwerkt.

Uithalen
Tegenover deze mogelijkheden stonden ook kansjes voor Jong AZ. Na 34 minuten spelen waren het de gasten die de score openden. Joerie Church kon en mocht uithalen en zorgde zo voor 1-0. Meteen na rust kon Maarten de Fockert een snelle 0-2 voorkomen, maar kort erna viel die 0-2 alsnog toen Sander Fischer de bal verspeelde en Richonell Margaret kon profiteren.

Meer gif
Twee minuten later kwam Excelsior dichterbij toen Rai Vloet van afstand de 1-2 maakte. Het was het startsein van een fase waarin Excelsior meer gif toonde. Dat resulteerde in een treffer van Thomas Verhaar uit een kopbal, maar de vlag voor buitenspel was al omhoog en dat feest ging dus niet door. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Na heerlijk voorbereidend werk van Ormonde-Ottewill zorgde lías Már Ómarsson voor de gelijkmaker.

Chagrijn
Toen was er negen minuten voor tijd die geweldige vrije trap van Ahmad Mendes Moreira, die het duel alsnog in Kralings voordeel leek te beslissen. Binnen een minuut gaf Excelsior de voorsprong echter weg en de ploeg mocht van geluk spreken dat Thijs Oosting miste van elf meter en dat scheidsrechter Laurent Willems de bal in de blessuretijd niet nogmaals op de stip legde. Zodoende bleef het bij 3-3 en dus voor veel chagrijn in Kralingen.

34. Joerie Church 0-1
51. Richonell Margaret 0-2
53. Rai Vloet 1-2
75. Elias Mar Omarsson 2-2
81. Ahmad Mendes Moreira 3-2
82. Félix Andrade Correia 3-3

Scheidsrechter: Laurent Willems
Gele kaarten: Mendes Moreira (Excelsior Rotterdam)