Excelsior Rotterdam pakt drie punten tegen VVV-Venlo

29 september 2018

De opluchting was voelbaar in het Van Donge & De Roo Stadion waar Excelsior met 1-0 won van VVV-Venlo. Matchwinnaar was Elías Már Ómarsson, die zijn eerste doelpunt maakte voor de Rotterdammers. Het was echter vooral de overwinning van het collectief.

Drie punten
,,We did it!’’, zei Ómarsson tijdens de interviewronde die hij na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo moest maken. Vrijwel alle media wilden hem spreken, nadat hij Excelsior met een fraaie treffer aan de winst had geholpen. ,,Natuurlijk is het fijn dat ik mijn eerste doelpunt heb gemaakt, maar vooral belangrijk is dat we drie punten hebben.’’

Opluchting
Een uitspraak die je natuurlijk wel vaker hoort, maar in dit geval was het een logische vaststelling van de IJslander. Het weggeven van een voorsprong was in de laatste weken immers het topic als het over Excelsior ging. Ook nu – de treffer viel al in de negentiende minuut – hielden de 4106 toeschouwers hun hart vast en voelde het laatste fluitsignaal ook echt als een opluchting.

Openingstreffer
Excelsior begon sterk aan het duel tegen VVV-Venlo. Na een kwartier hadden de Rotterdammers 80 procent van het balbezit, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Marcus Edwards schoot over het doel, maar veel dreigender kon Excelsior aanvankelijk niet worden. Toch viel na negentien minuten de verdiende openingstreffer. Ómarsson mocht beginnen aan een sprint richting doel, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek, 1-0.

Scrimmage
Na dit heerlijke doelpunt kon VVV-Venlo geleidelijk aan steeds verder opkomen. Jay-Roy Grot raakte de paal en een scrimmage voor het doel van Sonny Stevens liep maar net goed af. Na rust werd het balbezit van VVV-Venlo nog groter, maar ook de Limburgers wisten geen grote kansen te creëren. De marge bleef 1 en dus bleef het ongekend spannend.

Ongeschonden
Zeker toen Ali Messaoud kort voor tijd na een felle tackle en inmenging van de VAR met een rode kaart werd weggestuurd. Doelman Lars Unnerstall werd mee naar het front gestuurd om alsnog de gelijkmaker te forceren, maar Excelsior haalde eindstreep deze keer wel ongeschonden. Het laatste fluitsignaal werd met luid gejuich vanaf de tribunes ontvangen.

Overwinning
,,Natuurlijk gaat het door je hoofd’’, antwoordde Adrie Poldervaart na afloop van de wedstrijd op de vraag of hij niet bang was geweest dat het weer mis zou gaan. ,,We hebben lang geprobeerd om 2-0 te maken, maar dat lukte niet. Daarna hebben we er met man en macht voor gezorgd dat we deze overwinning over de streep hebben getrokken.’’

19. Elias Mar Omarsson 1-0

Scheidsrechter: Martin Perez
Rode kaart: Ali Messaoud (Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Bruins, Mattheij (Excelsior Rotterdam), Susic, Janssen (VVV-Venlo)