Excelsior Rotterdam slaat weer toe op Het kasteel, 2-3

21 januari 2018

Weer sloeg Excelsior toe op Het Kasteel. Na twee keer op achterstand te zijn gekomen, schoot Anouar Hadouir kort voor tijd uit een geweldige vrije trap de winnende 2-3 binnen. Of de overwinning op Sparta helemaal terecht was, deed niet ter zake. De drie punten gingen andermaal meer naar Kralingen.

Elf jaar geleden
Op de kop af elf jaar geleden verloor Excelsior voor het laatste een officiële wedstrijd van stadgenoot Sparta. Na die 2-1 overwinning op Het Kasteel volgden louter Kralingse overwinning en gelijke spelen. Vandaag moest Excelsior diep gaan, maar ook nu gingen de drie punten dus weer mee naar Kralingen. Verdiend was het misschien niet, maar daar maalde na het laatste fluitsignaal niemand om.

Spartaanse voorsprong
Al na drie minuten spelen kregen de 625 meegereisde supporters een tegenslag te verwerken. Uit een corner zorgde Jeffrey Chabot via Milan Massop voor een Spartaanse voorsprong. Lang kon Sparta overigens niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later schoot Ali Messaoud de 1-1 binnen. De vrije trap van Hicham Faik kon doelman Roy Kortsmit nog keren, maar bij de inzet van Messaoud was hij kansloos.

Strafschop
Gaandeweg de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden om tot scoren te komen, maar het leek halverwege bij 1-1 te blijven. Tot Sparta een strafschop kreeg van scheidsrechter Pol van Boekel. Milan Massop maakte de overtreding, zonder dat de bal overigens maar in de buurt was, en de bal ging op de stip. Loris Brogno was trefzeker en zette Sparta opnieuw op voorsprong, 2-1.

Gelijk
Sparta-trainer Dick Advocaat kon echter niet achterover zitten, want nog voor de thee kon worden ingeschonken, was het alweer gelijk. Het was opnieuw Ali Messaoud die trefzeker was en Excelsior voor de tweede keer naast Sparta zette, 2-2. Met dezelfde 11 spelers bij beide ploegen op het veld, begon Excelsior rommelig aan de tweede helft.

Gekeerd
Ryan Sanusi schoot recht op Theo Zwarthoed af en aan de andere kant was Stanley Elbers uit de draai dichtbij. Zijn inzet ging echter naast het doel. Ook AZ-huurling Fred Friday was dreigend, maar hij zag zijn inzet via een Excelsior-been over de achterlijn gaan. Toen Deroy Duarte de grootste kans van de tweede helft door Zwarthoed gekeerd zag, leek het duel in 2-2 te eindigen.

Hoofdrol
Maar toen was daar Anouar Hadouir, die als invaller niet voor het eerst de hoofdrol naar zich toetrok. Sander Fischer maakte de overtreding op Stanley Elbers, die liep op een geweldige diepe pass van Luigi Bruins, en Hadouir nam plaats achter de bal. Onberispelijk schoot de specialist de bal binnen en liet het vak met meegereisde Excelsior-fans ontploffen.

Fijne en belangrijke punten
,,Misschien kregen we met 2-3 teveel’’, vond ook Mitchell van der Gaag na afloop van de wedstrijd. ,,Maar dit zijn wel drie heel fijne en belangrijke punten. De twee doelpunten van Sparta gaven wij zelf weg, maar we kwamen twee keer goed terug. Met zo’n vrije trap weet je dat wij een paar specialisten hebben die hem zo kunnen maken en dat gebeurde. Heel erg lekker dat we hier met drie punten weggaan.’’