Excelsior Rotterdam in slotfase alsnog langs ASWH

10 juli 2018

De tweede wedstrijd van de voorbereiding bracht Excelsior naar ASWH in Hendrik Ido Ambacht. De Derde Divisie club bezorgde Excelsior met name in het laatste deel voor rust een lastige avond, maar uiteindelijk won Excelsior met 3-4.

Jaap Fischer
Ook vanavond liet Adrie Poldervaart na rust een vrijwel volledig ander team beginnen, dan in de eerste helft. Kort voor de aftrap moest Jerdy Schouten met een blessure afhaken, waardoor jeugdspeler Jaap Fischer mocht starten. Uitgerekend hij zette Excelsior na twaalf minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Toen Denis Mahmudov er binnen het half uur na een mooie aanval 0-2 van maakte, leek er niet veel aan de hand.

Nonchalant
In een voorbereiding gaan dingen goed, maar er gaan ook dingen fout. Dat bleek in het laatste kwartier van de eerste helft. Nebi Tiryakioglu zette ASWH op 1-2 en zeven minuten later passeerde Lester Pires de ver uit zijn doel gekomen Maarten de Fockert. Op slag van rust zette Tiryakioglu de thuisploeg zelfs op voorsprong. ,,Na de 0-2 was het even te nonchalant en te makkelijk en riepen we het over onszelf af’’, vond Adrie Poldervaart.

Rebound
Luigi Bruins en Dogucan Haspolat waren de enige twee spelers die na rust terugkeerden, al werd Bruins achttien minuten voor tijd nog afgelost door Fischer. Jeffry Fortes zette Excelsior zes minuten in de tweede helft op 3-3. Excelsior kreeg daarna nog wat kansen, maar het bleef 3-3. Zeven minuten voor tijd trok het beter spelende Excelsior het duel alsnog naar zich toe. Ali Messaoud tikte in de rebound een vrije trap van Ryan Koolwijk binnen.

Aan werken
,,De tweede helft was beter dan de eerste helft’’ concludeerde Poldervaart na afloop van de wedstrijd. ,,We hebben in de eerste twee wedstrijden van deze voorbereiding goede goals gemaakt, voetballende goals, en daar ben ik blij om. We krijgen er echter ook iets te veel tegen. Ik kijk nu echter vooral naar de dingen die goed gaan en wat niet goed gaat, daar moeten we aan gaan werken.’’

Opstelling Excelsior eerste helft:
23. Maarten de Fockert
5. Robin van der Meer
6. Jerdy Schouten
7. Anouar Hadouir
10. Luigi Bruins
15. Jurgen Mattheij (A)
19. Mikael Anderson
21. Dogucan Haspolat
24. Denis Mahmudov
31. Dave van Delft
33. Otto van der Loo

Opstelling tweede helft:
1. Sonny Stevens
4. Thomas Oude Kotte
8. Ryan Koolwijk (A)
10. Luigi Bruins (72. Jaap Fischer)
11. Jinty Caenepeel
14. Ali Messaoud
21. Dogucan Haspolat
22. Jeffry Fortes
28. Lorenzo Burnet
32. Carlito Fermina
35. Redouan el Hankouri

Doelpunten:
12. Jaap Fischer 0-1
27. Denis Mahmudov 0-2
30. Nebi Tiryakioglu 1-2
37. Lester Pires 2-2
44. Nebi Tiryakioglu 3-2
51. Jeffry Fortes 3-3
83. Ali Messaoud 3-4

Bekijk hieronder de samenvatting van RTV Rijnmond Sport

Terug naar overzicht