Excelsior Rotterdam speelt met 3-3 gelijk tegen Telstar

17 januari 2020

Op eigen veld bleef Excelsior Rotterdam tegen Telstar steken op 3-3. Het duel had beide kanten op kunnen vallen, maar een afgekeurde goal wegens vermeend buitenspel zorgde ervoor dat vooral Excelsior een bittere smaak overhield aan dit duel.

Goedgekeurd
Met een telefoon in de hand trok een groepje spelers van Excelsior na afloop van de thuiswedstrijd tegen Telstar naar de kleedkamer van scheidsrechter Luca Cantineau. De beelden toonden aan dat de treffer van Stijn Meijer, in de 89e minuut, goedgekeurd had moeten worden. Dan was het 4-3 geweest en had Excelsior dit krankzinnige duel zomaar kunnen winnen.

Kansen
Al was niets helemaal zeker in deze editie van Excelsior – Telstar. In de eerste helft waren er al snel kansen voor beide ploegen. Reda Kharchouch schoot de bal na een paar minuten speler voorlangs en kort erna stuitte Kyle Ebecilio aan de andere kant op doelman Sven van der Maaten. Na een kwartier spelen was het raak voor de gasten. Een hoge voorzet werd door Shayne Pattynama in één keer uit de lucht binnengeschoten, 0-1.

Naast het doel
Zeven minuten later had Stijn Meijer de gelijkmaker kunnen maken, maar zijn lob belandde op het dak van het doel. Kort erna kopte de spits uit een corner van Elías Már Ómarsson over. De grootste kans voor rust was echter voor Telstar, maar Kharchouch koos ervoor om zelf te gaan in plaats van af te geven en miste. Meteen na rust had Kharchouch opnieuw de 0-2 op zijn schoen, maar hij schoof de bal naast het doel.

Elías Már Omarsson
Een minuut later lag de bal ineens aan de andere kant in het net. Elías Már Omarsson, eerder deze week al drie keer trefzeker voor Excelsior 2, zette Excelsior op gelijke hoogte. Tien minuten later zorgde hij zelfs voor de voorsprong na voorbereidend werk van Thomas Verhaar. De wedstrijd was volledig gekanteld; van 0-1 naar 2-1.

Nog gekker
Het bleek echter nog gekker te worden. Na een corner voor Excelsior kwam Telstar er razendsnel uit, waarna Kharchouch de 2-2 maakte. Weer vier minuten later spatte een schot van Joël Zwarts tegen de lat. De bal sprong terug het veld in tegen Frank Korpershoek aan, waarna keeper Van der Maat hem alsnog achter zich in het doel zag verdwijnen. Ook nu was het nog niet klaar, want vier minuten later zorgde invaller Glynor Plet voor 3-3.

Schande
In de slotfase kregen Excelsior en Telstar allebei mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken, maar de afgekeurde treffer van Stijn Meijer was wel de grootste kans. ,,Een absolute schande’’, noemde Ricardo Moniz het annuleren van deze treffer. ,,Natuurlijk geven wij te veel kansen weg, maar als je op deze manier wordt benadeeld, dan is het logisch die we heel teleurgesteld zijn.’’

15. Shayne Pattyname 0-1
47. Elías Már Ómarsson 1-1
57. Elías Már Ómarsson 2-1
65. Reda Kharchouch 2-2
69. Frank Korpershoek 2-3 (eigen doel)
71. Glynor Plet 3-3

Scheidsrechter: Luca Cantineau
Gele kaarten: Vloet (Excelsior Rotterdam), Sno (Telstar)