Excelsior Rotterdam veilig na 2-3 winst op VVV-Venlo!

10 maart 2018

Zeven wedstrijden voor het einde van de competitie bereikte Excelsior de magische grens van 35 punten. Dankzij een 2-3 overwinning bij VVV-Venlo verzekerde Excelsior Rotterdam zich zo goed als zeker van het vijfde opeenvolgende seizoen in de Eredivisie.

Ibiza
‘We’re going to Ibiza’ klonk na afloop van de wedstrijd door de kleedkamer van Excelsior. Het seizoen zal als het aan de spelers ligt ook deze keer worden afgesloten op dit zonnige vakantie-eiland. Hoewel er nog zeven wedstrijden te gaan zijn, waarin Excelsior uiteraard zo hoog mogelijk wil eindigen, is de doelstelling ‘handhaving’ vrijwel zeker bereikt.

Verwend
,,De hele ploeg, de directie, iedereen van de club verdient hiervoor een groot compliment’’, zei Mitchell van der Gaag na de overwinning op VVV-Venlo. ,,En niet te vergeten: de supporters, die er ook vandaag weer waren.’’ Die fans worden dit jaar enorm verwend in uitwedstrijden, want de zege in Venlo betekende dat tot nu toe dit seizoen 25 punten op vreemde bodem werden behaald.

Mogelijkheden
Eerder dit seizoen had Excelsior het moeilijk tegen VVV-Venlo. In Rotterdam werd het 0-2 voor de Limburgers. In Venlo deed Excelsior het beter. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Excelsior was dreigend met enkele pogingen van Mike van Duinen, maar ook VVV-Venlo kreeg mogelijkheden. Zo ging een schot van Vito van Crooij via de vingertoppen van Theo Zwarthoed naast en probeerde Roel Janssen het van grote afstand. Zijn voorzet raakte het aluminium.

Fraaie treffer
Het was Excelsior dat na 35 minuten spelen verdiend op voorsprong kwam door een fraaie treffer van Levi Garcia. De huurling van AZ maakte zijn debuut als basisspeler. Hij ontving de bal van Ali Messaoud, leek hem te ver weg te laten springen, maar mikte vervolgens met zijn schot toch prima raak, 0-1.

Eigen doel
Ondanks de voorsprong, was het halverwege toch 1-1. Uit een cornerbal was het Jurgen Mattheij die op curieuze wijze de bal hard en onhoudbaar in zijn eigen doel kopte, 1-1. Meteen nadat Massop en Faik na rust een gele kaart hadden gekregen, lag de bal weer in het Limburgse doel. Het was Hicham Faik die met een geweldig afstandsschot de bal onhoudbaar in het doel schoot, 1-2.

Omhoog gaan kijken

VVV-Venlo probeerde het daarna wel, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Toen Mike van Duinen op aangeven van invaller Jinty Caenepeel de 1-3 maakte, leek de buit binnen. Via Lennart Thy kwamen de Limburgers nog wel dichterbij, maar het bleef bij 2-3, waardoor Excelsior een feestje kon vieren. ,,We zijn veilig’’, durfde Van der Gaag eindelijk in de verschillende televisiecamera’s te roepen. ,,We hebben 35 punten binnen en kunnen nu omhoog gaan kijken.’’

Doelpunten:
35. Levi Garcia 0-1
41. Jurgen Mattheij 1-1 (eigen doel)
61. Hicham Faik 1-2
81. Mike van Duinen 1-3
84. Lennart Thy 2-3

Scheidsrechter: Richard Martens
Gele kaarten: Massop, Faik, Van Duinen (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 6021

Wissels Excelsior Rotterdam
75. Jinty Caenepeel in plaats van Levi Garcia
80. Kevin Vermeulen in plaats van Ali Messaoud
88. Jeffry Fortes in plaats van Ryan Koolwijk

Foto’s: Pro Shots

Terug naar overzicht