Excelsior Rotterdam verliest met 0-1 van Feyenoord

20 augustus 2017

Excelsior Rotterdam heeft de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen met 0-1 verloren van landskampioen Feyenoord. Excelsior kreeg wel mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar de treffer voor rust van Jean-Paul Boëtius bleek na 93 minuten de winnende.

Andere wedstrijd
Natuurlijk werd in de aanloop naar dit duel vaak verwezen naar de wedstrijd van 7 mei, toen Excelsior het kampioensfeestje van Feyenoord verpestte. Terecht stelden beide trainers vooral dat het vandaag toch echt een heel andere wedstrijd was. Dat bleek ook wel. De spanning was een stuk minder dan eerder dit jaar, ook de wedstrijd was minder spectaculair dan het duel van 7 mei.

Treffer
Feyenoord had in de eerste helft een overwicht en wist dit na achttien minuten al om te zetten in een treffer. Tonny Vilhena mocht ver komen aan de zijkant, bezorgde de bal bij Jean-Paul Boëtius en die schoot de bal langs Alessandro Damen in het doel, 0-1. ,,Ik denk dat mijn ploeg onder de indruk was van Feyenoord’’, vond Mitchell van der Gaag.

Opportunistischer
,,De dingen die we hadden afgesproken kwamen niet uit. Jongens die normaal goed zijn aan de bal, leden veel balverlies. Het was tam en mat van onze kant. Toen we daarna wat opportunistischer gingen spelen, kregen we direct een kans via Stanley Elbers.’’

Voorzet
De derbykoning van afgelopen seizoen had toen zo maar de gelijkmaker binnen kunnen tikken. Elbers hoefde alleen maar tegen de voorzet van Zakaria El Azzouzi aan te lopen, maar kwam helaas net iets te kort om daadwerkelijk te scoren.

Kansen
Na de rust gooide Excelsior de schroom van zich af. Dat resulteerde in een betere tweede helft van de thuisploeg. De grootste kansen waren voor Wout Faes en vooral voor Milan Massop. Doelman Brad Jones van Feyenoord wist de gelijkmaker echter te voorkomen. Ook Jurgen Mattheij kreeg een mogelijkheid, maar ook zijn kopbal belandde in de handen van Jones.

Vertrouwen
Het bleef ook na drie minuten blessuretijd bij 0-1. ,,Ik denk dat we op basis van de tweede helft minimaal een doelpunt hadden verdiend’’, vond Van der Gaag. ,,Ik heb in elk geval een ploeg gezien die er volledig voor ging tegen de landskampioen en dat geeft vertrouwen richting volgende week als we tegen Heracles Almelo spelen.’’

18. Jean-Paul Boëtius 0-1

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Gele kaarten: Wout Faes (Excelsior Rotterdam), Steven Berghuis, Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Toeschouwers: 4.400 (uitverkocht)