Excelsior Rotterdam verliest met 1-2 van ADO Den Haag

16 maart 2018

Opnieuw is het Excelsior Rotterdam niet gelukt om in eigen stadion drie punten te pakken. Ondanks een 1-0 ruststand verloren de Rotterdammers met 1-2 van het ADO Den Haag van voormalig Excelsior-trainer Fons Groenendijk.

Thuiswedstrijd
,,We hebben er voldoende aan gedaan om vandaag minimaal een punt te pakken, maar uiteindelijk staan we na een thuiswedstrijd weer met lege handen’’, verzuchtte Mitchell van der Gaag na afloop van de 1-2 nederlaag tegen ADO Den Haag. Een onnodige nederlaag, want in de eerste helft leek er voor Excelsior geen vuiltje aan de lucht.

Vijfde treffer
Al na twee minuten was Levi Garcia dreigend, maar zijn inzet miste het doel, waar Hicham Faik bij de tweede paal niet meer bij de bal kon. Kort daarna trad doelman Robert Zwinkels reddend op zij een schot van Ali Messaoud. Na 27 minuten was het alsnog raak voor Excelsior. Uit een corner kopte Milan Massop zijn vijfde treffer van Excelsior binnen en zette hij Excelsior zo op voorsprong, 1-0.

Verschil
Achteraf verklaarde Van der Gaag dat Excelsior in die fase het verschil had moeten maken: ,,We hadden meer dan een doelpunt verschil moeten hebben.’’ Met een minimale achterstand keerde ADO Den Haag na rust anders terug op het veld. Excelsior had het nu lastiger en zag de gasten in de 52e minuut op gelijke hoogte komen.

Drukken
Abdenasser El Khayati schoot via de rug van Hicham Faik tegen de paal, waarna de bal via het hoofd van Bjorn Johnsen in het doel verdween. Ryan Koolwijk schoot aan de andere kant tegen Danny Bakker aan, waarna ADO Den Haag bleef drukken en elf minuten voor tijd zelfs op voorsprong kwam. Een schot van Johnsen verdween via de voet van Wout Faes achter Theo Zwarthoed in het doel.

Lege handen
De ingevallen Kevin Vermeulen, en Ali Messaoud hadden de gelijkmaker nog op het scorebord kunnen zetten, maar dat lukte helaas niet, waardoor Excelsior andermaal met lege handen achterbleef na een thuiswedstrijd. ,,Zuur’’, vond Van der Gaag. ,,Niet om die achtste plaats, maar vooral omdat we thuis willen winnen, omdat onze supporters dat ook verdienen.’’

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele kaarten: Messaoud, Faes (Excelsior Rotterdam), Kuipers (ADO Den Haag)
Toeschouwers: 4400 (uitverkocht)

27. Milan Massop 1-0
52. Bjorn Johnsen 1-1
79. Bjorn Johnsen 1-2