Excelsior Rotterdam verliest met 4-0 van FC Groningen

29 april 2018

Als team wilde Excelsior Rotterdam een goed einde aan het seizoen breien. In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen is dat helaas niet gelukt. In Groningen werd met 4-0 verloren. Halverwege stond het al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Redelijk
,,Van tevoren hebben we gezegd dat we elkaar bij een tegenslag niet moesten laten vallen’’, zei Mitchell van der Gaag na afloop van de wedstijd tegen FC Groningen. ,,We begonnen redelijk, zonder overigens gevaarlijk te worden, maar na de 1-0 hebben we dat niet voor elkaar gekregen, waardoor het vlak voor rust 2-0 werd.’’

Twintig minuten
De beginfase was inderdaad nog redelijk, maar nadat de klok de twintig minuten was gepasseerd, dook de thuisploeg vaker op voor het doel van Ogmundur Kristinsson. Die redde op inzetten van Leandro Bacuna en Tom van Weert, waardoor het leek alsof het halverwege nog 0-0 zou zijn.

Rebound
Kort voor rust was het alsnog raak voor FC Groningen. Milan Massop zat toen al binnen, hij moest de strijd geblesseerd staken en werd vervangen door Jeffry Fortes. Het was voormalig Excelsior-spits Tom van Weert die eerst nog op Kristinsson stuitte, maar in de rebound alsnog de 1-0 op het bord zette. Kort erna zorgde Samir Memisevic voor de 2-0 rust stand.

Mis
Na rust werd het niet beter voor Excelsior. Op een afstandsschot van Hicham Faik na wist Excelsior nauwelijks dreigend te worden. Dogucan Haspolat en Levi Garcia kwamen in het veld in plaats van Ryan Koolwijk en Hicham Faik, maar het zou in de laatste twintig minuten alleen maar erger worden. Kristinsson zat mis bij een voorzet van de ingevallen Yoell van Nieff, waarna Ritsu Doan de 3-0 kon maken en het slotakkoord was voor Tom van Weert die de eindstand bepaalde op 4-0.

Vervelend gevoel
,,Ik sta hier met een heel vervelend gevoel’’, zei Van der Gaag. ,,Na de zeperd tegen Feyenoord hadden we de zaken redelijk op orde, met drie wedstrijden op rij zonder nederlaag, al kwam de 2-2 tegen Heracles wel hard aan. We moeten ons nu focussen op de laatste wedstrijd tegen Ajax, want we willen het seizoen positief afsluiten. Zeker als team moeten we dat en het liefst natuurlijk met een positief resultaat.’’

42. Tom van Weert 1-0
45. Samir Doan 2-0
71. Ritsu Doan 3-0
73. Tom van Weert 4-0

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Gele kaarten: Koolwijk, Mattheij (Excelior Rotterdam)