Excelsior Rotterdam verliest met 2-0 van Go Ahead Eagles

12 juli 2019

Excelsior Rotterdam sloot het trainingskamp vanavond af met de traditionele oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in Terwolde. Het duel ging helaas met 2-0 verloren door twee treffers in de eerste helft.

Tegenvaller
Nadat de ploeg van Jack de Gier al een aantal keer dreigend was opgedoken voor doelman Maarten de Fockert, werd Excelsior na tien minuten spelen geconfronteerd met een tegenvaller. Dogucan Haspolat raakte flink geblesseerd. Wat hij precies heeft, was nog niet duidelijk maar de wedstrijd zat er wel meteen op voor hem.

Binnen tikken
Hervé Matthys was zich nog aan het opmaken om de plek van Haspolat in te nemen toen Go Ahead Eagles op voorsprong kwam. Wout Droste kon opkomen via de rechterkant en wist Jaroslav Navrátil te bedienen. Die gaf voor op Zakaria Eddahchouri die de bal in de verre hoek kon binnen tikken, 1-0.

Grote kans
Nog voor de klok op een half uur stond, lag de bal opnieuw in het Rotterdamse doel. Via Navrátil kwam de bal bij Maarten Pouwels en hij maakte de 2-0, die op vrijwel identieke wijze viel als de openingstreffer. Het had op dat moment net zo goed 1-1 kunnen staan, want via Thomas Verhaar kreeg Excelsior een grote kans. Zijn schot, op aangeven van Robin van der Meer, ging echter over het doel.

Terugdringen
Nog voor rust kreeg Verhaar nogmaals een mogelijkheid, maar zijn fraaie schot ging helaas naast het doel. In de tweede helft kwam Denis Mahmudov Joël Zwarts aflossen. Het lukte Excelsior nu om Go Ahead Eagles meer terug te dringen, maar tot scoren kwamen de Rotterdammers niet. Aan de andere kant was er een prima redding van De Fockert op een inzet van Navrátil.

Schotkans
Terwijl de irritaties binnen de lijnen soms opliepen, kreeg Luigi Bruins een schotkans en was ook Ahmad Mendes Moreira dichtbij de aansluitingstreffer. De bal ging er echter niet in. Ook een afstandsschot van invaller Nathan Tjoe-A-On leverde Excelsior niet meer op dan een corner, terwijl een kopbal van Jeffry Fortes net naast ging. Een treffer kwam er ook niet in de laatste minuten, waardoor het bij 2-0 bleef.

Geïnvesteerd
,,Op basis van de tweede helft moet ik mijn ploeg in bescherming nemen’’, zei Ricardo Moniz na de nederlaag. ,,We hebben tijdens het trainingskamp geïnvesteerd in onze fysiek en hebben gisteren onze zwaarste training gehad. Daarbij komt dat we even met tien man stonden toen de 1-0 viel. Ook hadden we via Thomas Verhaar de 1-1 kunnen maken en meteen daarna werd het 2-0.’’

Tegendoelpunten
,,Dat wil niet zeggen dat we zo makkelijk goals tegen moeten krijgen’’, was Moniz kritisch over de tegendoelpunten. ,,Na rust hebben we veel druk gegeven en op hun helft gespeeld. Het probleem is echter dat we geen creativiteit hebben om achter hun verdediging te komen. Wij zijn dus nog op zoek naar types die zo’n muur kunnen slopen.’’

Doelpunten:
15. Zakaria Eddahchouri 1-0
28. Maarten Pouwels 2-0

Opstelling Excelsior Rotterdam:
Maarten de Fockert (60. Alessandro Damen)
Thomas Oude Kotte
Robin van der Meer (77. Nathan Tjoe-A-On)
Dogucan Haspolat
Kyle Ebecilio (77. Tobias Kleijweg)
Luigi Bruins
Joel Zwarts (46. Denis Mahmudov)
Sander Fischer
Thomas Verhaar
Ahmad Mendes Moreira
Jeffry Fortes

Foto: John Groeneweg

Terug naar overzicht