Excelsior Rotterdam verliest met 2-1 van NAC Breda

20 september 2019

Hoewel het niet goed was wat Excelsior Rotterdam liet zien, leek de ploeg toch een punt mee te kunnen nemen uit Breda. Drie minuten voor tijd was het echter Sydney van Hooijdonk die namens NAC Breda de winnende 2-1 kon binnen tikken en Excelsior met lege handen naar huis stuurde.

Niet loskomen
Op voorhand beloofde het treffen in Breda tussen de nummers 2 en 3 van de Keuken Kampioen Divisie een leuk duel te worden. In de eerste helft wilde het echter maar niet loskomen. Er waren wat kleine mogelijkheden aan beide kanten, waarbij NAC Breda met een aantal afstandsschoten het meest dreigend was.

Trefzeker
Die dreiging was echter relatief, want uiteindelijk was de 0-0 tussenstand die na 45 + 3 minuten voetbal op het scorebord stond een logische. Vijf minuten voor rust werd Thomas Verhaar overigens naar kant gehaald met een blessure. Zijn vervanger was Stijn Meijer, die vorige week tegen Almere City FC nog trefzeker was.

Controle
Met hem in de ploeg kreeg Excelsior na rust in elk geval meer controle over het duel, al was de eerste mogelijkheid in de tweede helft voor NAC Breda. Ivan Ilic schoot in de korte hoek, waar Alessandro Damen een treffer wist te voorkomen. Tien minuten later raakte invaller Othmanne Boussaid vanuit een lastige hoek de lat.

Omschakelmoment
Het bleek een waarschuwing voor de openingstreffer van de thuisploeg. Balverlies op de helft van NAC Breda leidde een omschakelmoment in, waarbij Ilic de bal via Van Hooijdonk terugkreeg en hem vervolgens snoeihard langs Damen binnen schoot, 1-0. Excelsior kreeg daarna een paar momenten, zoals schoten van Jeffry Fortes en Joel Zwarts. Deze waren echter allebei voor doelman Nick Olij.

Gelijkmaker
Een kwartier voor tijd kwam alsnog de gelijkmaker, die Excelsior ook wel verdiende. Hervé Matthys zette voor en daar stond invaller Elias Mar Omarsson klaar om binnen te tikken. Kort daarna leek NAC Breda uit een snelle counter de 2-1 te maken, maar dat moment werd door de thuisploeg gelukkig niet goed uitgespeeld.

Dak van het doel
De inzet van Ilic zes minuten voor tijd die op het dak van het doel belandde, bleek opnieuw een voorspellende waarschuwing voor Excelsior. Drie minuten later kon Boussaid namelijk voorleggen en Sydney van Hooijdonk stond bij de eerste paal klaar om de bal binnen te werken en zijn ploeg zodoende aan een 2-1 overwinning hielp. Tot overmaat van ramp kreeg Luigi Bruins in de slotminuten een rode kaart vanwege een onbesuisde overtreding.

Doelpunten:
62. Ivan Ilic 1-0
76. Elias Mar Omarsson 1-1
87. Sidney van Hooijdonk 2-1

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Rode kaart: Bruins (Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Ilic, Filipovic (NAC Breda), Vloet (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers:

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Alessandro Damen (K)
2. Siebe Horemans
3. Hervé Matthys
5. Robin van der Meer
10. Luigi Bruins
11. Joël Zwarts
16. Sander Fischer (A)
17. Thomas Verhaar
18. Ahmad Mendes Moreira
20. Rai Vloet
22. Jeffry Fortes

Wissels Excelsior Rotterdam:
39. Stijn Meijer in plaats van Thomas Verhaar
74. Elias Mar Omarsson in plaats van Joel Zwarts
83. Thomas Oude Kotte in plaats van Robin van der Meer

Foto: Soccrates Images

Terug naar overzicht