Excelsior Rotterdam verliest met 3-0 van Telstar

23 augustus 2019

Excelsior Rotterdam leed uit bij Telstar een pijnlijke nederlaag. In Velsen-Zuid werd met maar liefst met 3-0 verloren. Het was de eerste verliespartij voor de Rotterdammers in dit seizoen.

Niet makkelijk
Met twee overwinningen was Excelsior prima aan het seizoen begonnen. Tegen Telstar had de ploeg het na een redelijke openingsfase echter niet makkelijk. De grootste kans was na 22 minuten spelen voor de thuisploeg. Charlie Gilmour schoot de bal over het doel van Alessandro Damen. Namens Excelsior waren er schoten van Joël Zwarts en Jeffry Fortes, maar grote kansen waren er aanvankelijk niet voor de Rotterdammers.

Doelman
Een schot van Sven van Doorm ging na een half uur spelen nog over het doel, maar zeven minuten later was het alsnog raak voor Telstar. Anass Najah zorgde voor het voorwerk en Reda Kharchouch schoot de bal binnen, 1-0. Nog voor rust had Excelsior op gelijk hoogte kunnen komen. Doelman Anthony Swolfs van Telstar was echter degene die dit een aantal keer voorkwam. Hij redde op een inzet van Rai Vloet, voorkwam met zijn voet een eigen doelpunt van Telstar en pakte kort voor rust opnieuw een inzet van Vloet.

Teleurgesteld
Excelsior probeerde na rust alsnog iets terug te doen, maar zag na een klein uur dat Telstar zelfs op 2-0 kwam. Kharchouch speelde aan de zijkant zijn verdediger uit en legde de bal op het hoofd van op Senne Lynen, 2-0. ,,Dat ze vanuit het niets steeds zo gevaarlijk kunnen worden, daar ben ik heel erg teleurgesteld over’’, zei Ricardo Moniz na afloop.

Slotakkoord
Zwarts kon tien minuten later de aansluitingstreffer maken, maar op aangeven van Jeffry Fortes kopte hij de bal naast. Meteen erna raakte Charchouch aan de andere kant de paal en weer vijf minuten later kopte Sander Fischer de bal tegen de lat. Dichterbij een treffer kwam Excelsior niet meer. Het slotakkoord was voor Telstar. Glynor Plet bepaalde de eindstand op 3-0.

Doodziek
Ricardo Moniz: ,,Ik ben hier doodziek van. Hoe wij verdedigen, dat is een ramp. Dat neem ik de hele ploeg kwalijk. Of we deze avond snel moeten vergeten? Juist niet. We moeten hiervan leren, want zo lang we zo verdedigen en de tegenstander offensief geen pijn kunnen doen, wordt het heel lastig.’’