Excelsior Rotterdam verliest met 4-0 van KV Kortrijk

20 juli 2019

Excelsior Rotterdam is zaterdag tegen de tweede nederlaag in de voorbereiding aangelopen. In het Guldensporenstadion was het Belgische KV Kortrijk een maatje te groot: 4-0.

Strafschop
De bal ging al in de eerste minuut op de stip na een overtreding van Thomas Oude Kotte, die Christophe Lepoint naar de grond duwde. Ilombe Mboyo faalde niet vanaf elf meter en bezorgde Excelsior daardoor een slecht begin van de wedstrijd.

Lastige wedstrijd
Excelsior had het lastig tegen Kortrijk, dat uitkomt op het hoogste niveau van België. Na meerdere kansen te hebben gemist, kwam de thuisploeg in de 28ste minuut alsnog verdiend op 2-0 door een hard schot van Andriy Batsula. Vijf minuten voor rust schoot Thomas Verhaar naast en was het eerste doelgevaar van Excelsior een feit.

Omarsson
Ook in de tweede helft, waarin Elias Mar Omarsson zijn rentree maakte, was Kortrijk de betere ploeg. De Belgen gingen opnieuw direct in de aanval, maar dit keer bleef Excelsior een snel tegendoelpunt bespaard. Een kwartier na rust kwam Kortrijk alsnog op 3-0, toen Mboyo werd vrijgelaten door de verdediging.

Enige kans
Kort daarna wist Excelsior voor het eerst na rust gevaar te stichten. Op aangeven van Verhaar had Kyle Ebecilio een aardig schot in de benen, maar de middenvelder schoot over. Het zou voor Excelsior de enige kans na rust blijven. Kortrijk kreeg wel kansen en scoorde nog via Batsula, die de eindstand op 4-0 bepaalde.

2. Ilombe Mboyo (strafschop) 1-0
28. Andriy Batsula 2-0
62. Ilombe Mboyo 3-0
71. Andriy Batsula 4-0