Excelsior Rotterdam vertrekt met drie punten uit Arnhem

17 februari 2018

Na anderhalve minuut wedstrijd zag het er niet naar uit dat Excelsior met drie punten uit Arnhem zou vertrekken. Toch gebeurde precies dat, want een 1-0 achterstand werd door treffers van Hicham Faik en Mike van Duinen omgebogen in een 1-2 overwinning.

Effectief
Net voordat Hicham Faik op slag van rust aanlegde voor zijn schot, merkte Mitchell van der Gaag op de bank tegen André Hoekstra op dat Excelsior in de eerste helft nog niet één keer op het doel had geschoten. ,,We waren dus erg effectief’’, zei hij glimlachend toen hij dit na afloop van de wedstrijd vertelde.

Trefzeker
Faik, vorig seizoen ook al twee keer trefzeker in de Gelredome, schoot de bal namelijk ook deze keer weer geweldig binnen. Doelman Remko Pasveer was kansloos en zo zette Faik Excelsior naast Vitesse. De thuisploeg had al in de tweede minuut van de wedstrijd dankzij Luc Castaignos een voorsprong genomen en het leek geen lastige avond te worden voor Vitesse.

Eigen helft
,,We hebben de eerste 20, 25 minuten alleen op onze eigen helft gespeeld’’, zei Van der Gaag. Tot grote kansen leidde dit overwicht van Vitesse overigens niet. Wel zagen beide ploegen een speler uitvallen, nadat Lorenzo Burnet en Guram Kashia met hun hoofden tegen elkaar waren gebotst. Burnet probeerde het nog even, maar moest net als Kashia naar de kant worden gehaald. Zijn vervanger was Levi Garcia.

Ander Excelsior
Na rust was Excelsior de bovenliggende partij. Van der Gaag: ,,De eerste grote kans van de tweede helft was voor Vitesse, maar daarna zag ik een heel ander Excelsior. We waren voetballend goed, waren vaker op de helft van de tegenstander en kregen grote kansen.’’ Hij verwees daarmee onder meer naar de kans die Stanley Elbers kreeg op aangeven van Garcia. Elbers stond oog in oog met Pasveer, maar wist de Arnhemse doelman niet te passeren.

Trefzeker
Dat lukte hem ook twaalf minuten later niet toen hij werd weggestuurd en op het doel af mocht. Deze keer schoot Lassana Faye de bal daarna echter tegen Mike van Duinen aan, waarna hij alsnog in het doel verdween, 1-2. Van Duinen, die zijn doelpunt tegen NAC Breda vorige week nog afgekeurd zag worden, kon achteraf uiteraard wel lachen om de manier waarop hij vanavond wel trefzeker was.

Mooie stap
Hij was niet de enige, want dankzij deze prima overwinning kwam Excelsior Rotterdam op 29 punten, waar de ploeg er minimaal 34 denkt nodig te hebben. ,,We komen steeds dichterbij onze doelstelling’’, stelde Van der Gaag tevreden vast. ,,Of we er al zijn? Nee, dat zeker niet. We hebben vanavond een mooie stap gezet, niet meer en niet minder.’’

Doelpunten:
2. Luc Castaignos 1-0
44. Hicham Faik 1-1
66. Mike van Duinen 1-2

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaarten: Oude Kotte, Serero, Van der Werff (Vitesse), Van Duinen (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers:

35. Levi Garcia in plaats van Lorenzo Burnet
89. Kevin Vermeulen in plaats van Mike van Duinen
90. Anouar Hadouir in plaats van Stanley Elbers

Foto’s: Pro Shots

Terug naar overzicht