Excelsior Rotterdam wil zondag de goede lijn doortrekken

8 februari 2019

Na twee overwinning in eigen stadion speelt Excelsior Rotterdam zondag op vreemde bodem. Tegenstander is Fortuna Sittard en de aftrap is al om 12:15 uur. Adrie Poldervaart hamerde er deze week vooral op dat zijn ploeg zondag hetzelfde moet brengen als in de thuisduels tegen De Graafschap en Feyenoord.

Volharden
,,Er komen inderdaad twee belangrijke wedstrijden aan, al wil ik het nog niet over FC Emmen hebben’’, kijkt Adrie Poldervaart vooruit. ,,We richten ons eerst op Fortuna Sittard, een heel belangrijke wedstrijd. Aan ons de taak om te zorgen dat we volharden in de lijn die we hebben ingezet tegen De Graafschap. Als we niet bereid zijn om tegen Fortuna Sittard hetzelfde te brengen, dus de arbeid die we erin stoppen en met elkaar bezig zijn, dan snijden we onszelf vreselijk in de vingers.’’

Geen garantie
Resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst, luidt immers het cliché. ,,We zetten goede stappen, maar het gaat vooral over het volhouden van. Tegen Fortuna Sittard moeten we hetzelfde brengen als tegen Feyenoord. Zij zijn debutant in de Eredivisie, maar hebben op dit moment één punt meer dan wij. Wij mogen dus geen praatjes hebben en moeten ervoor zorgen dat we na afloop boven Fortuna Sittard staan of er op zijn minst voor zorgen dat ze niet weglopen. Het lijkt me echter logisch dat we voor de winst gaan.’’

Geduchte tegenstander
Eerder dit seizoen in het openingsduel van deze voetbaljaargang speelde Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. ,,Het is een geduchte tegenstander, een lastige ploeg. Ze hebben op dit moment dus een punt meer dan wij en wonnen thuis niet voor niets van Vitesse. Ze hebben wel de pech dat ze Wessel Dammers vanwege een zware blessure moeten missen.’’ Ook diens beoogde vervanger Anthony Syhre liep op de training een blessure op en is voorlopig uitgeschakeld.

Afwezigen
Excelsior mist zondag in Sittard Herve Matthys en Mikael Anderson. Laatstgenoemde viel zondag tegen Feyenoord in en kwam hard in botsing met Tonny Vilhena. Desevio Payne is weer inzetbaar, hij speelde afgelopen maandag 45 minuten mee in de uitwedstrijd van Excelsior 2 tegen SC Heerenveen 2.

RTV Rijnmond kijkt vooruit op Fortuna Sittard – Excelsior met Siebe Horremans:

Arbitrage
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Assistent-scheidsrechter: Cristian Dobre en Erik Kleinjan
Vierde official: Christian Mulder
VAR: Edgar Bijl
AVAR: Rob van de Ven

Kaartverkoop
Voor supporters die zondag met de bus mee naar Sittard gaan: de supportersbus vertrekt om 9:00 uur vanaf het parkeerterrein van het Van Donge & De Roo Stadion. Zorg dus dat je op tijd bent! Let op dat in het uitvak voor catering alleen met munten kan worden betaald en deze kun je alleen kopen met contant geld. Pinnen is dus niet mogelijk!

Terug naar overzicht