Excelsior Rotterdam wint met 2-3 van combinatieteam AZ

4 augustus 2018

Excelsior Rotterdam heeft de voorbereiding afgesloten met een 2-3 overwinning op een combinatieteam van AZ. Op het Afas Trainingscomplex zorgden Carlito Fermina, Ali Messaoud en Jeffry Fortes voor de Rotterdamse doelpunten.

Moeilijk
AZ speelde onder meer met aanwinsten Bjorn Johnsen en Henri Weigelt, terwijl ook Adam Maher, Ricardo van Rhijn en Ilias Bel Hassani aan de aftrap verschenen. Aanvankelijk had Excelsior het moeilijk tegen AZ, dat na een kwartier op voorsprong kwam door een treffer van Myron Boadu. Er volgden nog wat kansen, waarbij Excelsior onder meer de hulp kreeg van het aluminium om een verdubbeling van de score te voorkomen.

Gelijkmaker
Na een half uur was het plotseling gelijk op het bloedhete sportterrein, waar scheidsrechter Blom in beide helften een drinkpauze toestond. Op aangeven van Mikael Anderson tekende Carlito Fermina voor de gelijkmaker. Kort voor rust stuitte Anderson zelf op de Alkmaarse doelman en schoot Jeffry Fortes over het doel. Aan de andere kant moest doelman Sonny Stevens reddend optreden. Halverwege was het daardoor nog steeds 1-1.

Tweede helft
Tijdens de tweede helft werd door beide ploegen veel gewisseld, maar bleven er ook mogelijkheden komen. De eerste kans was voor Anouar Hadouir, maar het was opnieuw AZ dat als eerste scoorde. Jamie Jacobs schoot zijn ploeg naar 2-1. Na een uur spelen was het opnieuw gelijk. Een heerlijke lob van Anouar Hadouir werd door Ali Messaoud voor de zekerheid definitief binnengewerkt. Kort hierna bepaalde Jeffry Fortes op aangeven van Jurgen Mattheij de eindstand op 2-3.

15. Myron Boadu 1-0
29. Carlito Fermina 1-1
57. Jamie Jacobs 2-1
59. Ali Messaoud 2-2
69. Jeffry Fortes 2-3