Excelsior Rotterdam wint met 0-2 van Heracles Almelo

16 juli 2019

Vier dagen na de 0-2 nederlaag tegen Go Ahead Eagles legde Excelsior Rotterdam een prima oefenduel op de mat tegen eredivisionist Heracles Almelo. Door treffers van Hervé Matthys en Thomas Oude Kotte won Excelsior met 0-2.

Prima indruk
Op 12 mei van dit jaar speelden Excelsior Rotterdam en Heracles Almelo een krankzinnig duel tegen elkaar. Na een 4-2 achterstand wist Excelsior in de laatste 20 minuten drie doelpunten te maken en zo de drie punten mee uit Almelo mee te nemen. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit, maar ook als Keuken Kampioen club liet Excelsior tegen eredivisionist Heracles een prima indruk achter.

Voorsprong
Op het terrein van VV Mariënberg gingen de Rotterdammers goed van start. Al na vier minuten was de eerste doelpoging voor Jeffry Fortes en drie minuten later stond de 0-1 op het scorebord. Excelsior verdiende na voorbereidend werk van Robin van der Meer en Thomas Verhaar een corner, en uit de hoekschop van laatstgenoemde kopte Hervé Matthys op voorsprong.

Kansen
Hoewel ook de Almeloërs nu en dan dreigend voor Alesandro Damen opdoken, bleef Excelsior ook gevaarlijk. Joël Zwarts schoot uit een corner in de handen van doelman Janis Blaswich en Thomas Verhaar miste een bal die voor het doel langskwam. Ook Nathan Tjoe-A-On en Ahmad Mendes Moreira stuitten op de doelman, terwijl Cyriel Dessers aan de andere kant over het doel schoot. Op slag van rust kreeg Verhaar opnieuw een kans, maar ook deze ging er helaas niet in.

Standaardsituatie
In de tweede helft duurde het even voordat Dessers opnieuw dichtbij de gelijkmaker was, maar ook deze ging er niet in. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het wat slordiger aan de kant van Excelsior, maar Heracles wist de mogelijkheden die het kreeg niet te benutten. Veertien minuten voor tijd viel de verdiende 0-2 voor Excelsior, opnieuw uit een standaardsituatie. Een vrije trap van Thomas Verhaar werd afgerond door Thomas Oude Kotte; 0-2 was tevens de eindstand van dit duel.

KV Kortrijk
Aanstaande zaterdag speelt Excelsior alweer het volgende duel in de voorbereiding. Dan gaat de reis naar België, waar Excelsior om 15:00 uur in het Guldensporenstadion tegen KV Kortrijk.

7. Hervé Matthys 0-1
76. Thomas Oude Kotte 0-2