Excelsior Rotterdam wint met 0-2 van NAC Breda

25 augustus 2018

Excelsior Rotterdam deed het vorig seizoen goed op vreemde bodem en boekte ook nu de eerste drie punter in een uitwedstrijd. In het Rat Verlegh Stadion won Excelsior verdiend met 0-2 van NAC Breda.

Bovenliggende partij
Excelsior begon prima aan het duel met de nieuwe ploeg van onze oud hoofdtrainer Mitchell van der Gaag. Na negen minuten resulteerde dat in de eerste mogelijkheid van Jerdy Schouten, maar zijn schot ging naast het doel. De Rotterdammers waren echter de bovenliggende partij in de beginfase. NAC Breda kwam er nauwelijks uit en na een kwartier kwam Excelsior dan ook verdiend op voorsprong.

Ali Messaoud
Ali Messaoud, die even daarvoor nog verzorgd moest worden na stevig inkomen van Gianluca Nijholt, kreeg de bal en schoot uit de draai de 0-1 langs doelman Karol Niemczycki binnen. Pas na een half uur kreeg de thuisploeg een eerste mogelijkheid, maar het was Jurgen Mattheij die een kopbal uit een corner van de lijn kon halen. Excelsior gaf de gehele wedstrijd eigenlijk nauwelijks iets weg.

Niets van weten
Kort erna kopte Elías Már Ómarsson de bal richting tweede paal, waar Jurgen Mattheij hem niet in het doel kreeg. Er werd even gedacht aan een penalty voor Excelsior, omdat Mattheij aan zijn arm werd getrokken, maar scheidsrechter Jeroen Manschot en VAR Danny Makkelie wilden daar niets van weten. Na een schot van Messaoud over het doel en een vrije trap van Luka Ilic die op de lat belandde, was het halverwege nog steeds 0-1.

Jeffry Fortes
In de tweede helft kwam NAC Breda feller uit de kleedkamer en mede doordat Excelsior slordiger werd, kwam de ploeg er wat lastiger uit. Ondanks dat was het Excelsior dat negen minuten na rust opnieuw scoorde. Mikael Anderson omspeelde op de achterlijn zijn tegenstander, legde prima af op Jeffry Fortes en die schoot de 0-2 binnen.

Penalty
Na 67 minuten kreeg de thuisploeg een grote kans op de aansluitingstreffer. Jurgen Mattheij maakte volgens NAC Breda hands en scheidsrechter Manschot besloot op aanraden van de VAR de beelden erbij te pakken. De bal ging inderdaad op de stip, maar doelman Sonny Stevens keerde de penalty van voormalig Excelsior-speler Mitchell te Vrede en voorkwam zo dat NAC Breda terug in de wedstrijd kwam.

Voldoening
De overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar en zo nam Excelsior de drie punten mee naar Rotterdam. ,,In de eerste helft deden we het goed, je zag dingen terug waar we de hele week op trainen en dat geeft extra voldoening’’, vond Adrie Poldervaart. ,,Vlak na rust hadden we het moeilijk. We wisten dat het zou gaan stormen, de jongens weten wat Mitchell doet in de rust, maar juist op dat moment maakten wij 0-2.’’

Genieten
,,Het volgende breekpunt was die penalty. Als die erin gaat, komt er weer vuur in. Geweldig dus dat Sonny Stevens hem pakte. Dit is een fantastische overwinning voor het team en de club. Hier moeten we van genieten, onze eerste zege en die hadden we ook nodig. Vanaf maandag kijken we vooruit naar ADO Den Haag. Dan spelen we tegen Fons Groenendijk en ook dat is dus weer speciaal.’’

15. Ali Messaoud 0-1
54. Jeffry Fortes 0-2

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaarten: Koch, Nijholt, Ilic (NAC Breda), Fortes, Mattheij (Excelsior)
Toeschouwers: 18.227