Excelsior Rotterdam wint met 1-4 van Helmond Sport

7 februari 2020

Excelsior Rotterdam boekte tegen Helmond Sport voor het eerst sinds 13 december weer eens een overwinning. Na een snelle openingstreffer duurde het lang voordat de Kralingers het duel naar zich toetrokken. Het werd uiteindelijk 1-4.

Snelle openingstreffer
De wedstrijd in het koude Helmond was amper drie minuten onderweg toen Thomas Verhaar de 0-1 al binnentikte. Hij deed dit op aangeven van Joël Zwarts. De snelle openingstreffer was een welkom begin voor de Rotterdammers, die in 2020 nog op de eerste overwinning wachtten.

In de weg
De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie leek een prima tegenstander om deze eerste overwinning te pakken, maar het lukte vervolgens maar niet om de score te verdubbelen. Mogelijkheden waren er wel, maar het was vooral doelman Stijn van Gassel die een aantal keer in de weg stond.

Prima actie
Zo voorkwam hij een doelpunt van Elías Már Ómarsson op aangeven van Luigi Bruins. Op slag van rust tikte hij de bal ook uit de bovenhoek na een prima actie van Zwarts. De eerste grote kans voor de thuisploeg was zes minuten na rust voor Jordy Thomassen, maar hij raakte de bal niet goed met zijn hoofd en zag hem naast gaan.

Kansen
Excelsior kreeg vervolgens kansen via Verhaar, Burger en Zwarts. Laatstgenoemde kreeg zijn kans na een uur spelen op aangeven van Wouter Burger. Hij kon de bal binnenschuiven, maar zag hem naast het doel gaan. Even leek Excelsior de deksel op de neus te krijgen toen Bod Brusselers een kopkans kreeg voor Helmond Sport, maar gelukkig ging de bal over het doel van Maarten de Fockert.

Driepunter
Tien minuten later had Excelsior zo’n drie minuten nodig om het duel alsnog te beslissen. Op aangeven van Zwarts maakte Elias Mar Omarsson eerst 0-2 en twee minuten later maakte hij ook de 0-3. Vervolgens omspeelde Rai Vloet de ver uit zijn doel gekomen Van Gassel, waardoor het 0-4 werd. Het werd via Givan Werkhoven nog 1-4, maar Excelsior pakte wel de eerste driepunter van dit jaar.

Doelpunten:
3. Thomas Verhaar 0-1
70. Elías Már Ómarsson 0-2
72. Elías Már Ómarsson 0-3
74. Rai Vloet 0-4
80. Givan Werkhoven 1-4

Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaarten: Joppen, Van de Vorst (Helmond Sport), Oude Kotte (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 1337

Opstelling Excelsior Rotterdam:
23. Maarten de Fockert (K)
4. Thomas Oude Kotte
6. Abdallah Aberkane
9. Elías Már Ómarsson
10. Luigi Bruins
11. Joël Zwarts
16. Sander Fischer (A)
17. Thomas Verhaar
20. Rai Vloet
24. Brandon Ormonde-Ottewill
35. Wouter Burger

Wissels Excelsior Rotterdam:
74. Arsenio Valpoort in plaats van Rai Vloet
82. Stijn Meijer in plaats van Thomas Verhaar
89. Ahmad Mendes Moreira in plaats van Joel Zwarts

Foto’s: Soccrates Images

Terug naar overzicht