Excelsior Rotterdam wint met 3-1 van Helmond Sport

30 augustus 2019

Het duurde lang, maar de toeschouwers in het van Donge & De Roo Stadion konden uiteindelijk toch juichen. Mede dankzij een wondermooie tweede treffer van Jeffry Fortes won Excelsior Rotterdam de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 3-1.

Voordeel
Een overwinning was nodig na de nederlaag een week eerder tegen Telstar. Excelsior begon voortvarend aan het duel. In het eerste kwartier viel een balbezit percentage te noteren van 74 procent in het voordeel van Excelsior. Helaas leverde dit balbezit geen grote kansen op, waardoor het nog 0-0 stond.

Afvallende bal
In de 17e minuut kwam alsnog de verdiende 1-0 op het scorebord. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Jeffry Fortes en die schoot hem binnen. Vier minuten later had het zomaar 1-1 kunnen staan, maar eerst voorkwam Alessandro Damen een treffer door een inzet van Roibert Mutzers te keren en vervolgens raakte Guus Joppen de paal.

Overwicht
Na wat kleine mogelijkheden voor Excelsior was het na een klein half uur uit het niets opeens alsnog 1-1. Een hoge voorzet werd door Diego Snepvangers binnengekopt. Excelsior was het overwicht kwijt, al hield de ploeg het meeste balbezit, zonder mogelijkheden te creëren.

Raak
Jeffry Fortes deed na een uur spelen van zich spreken tijdens een opstootje en kreeg daarvoor geel, net als Joeri Poelmans van Helmond Sport. Het duel leek bij het ingaan van het laatste kwartier af te stevenen op een gelijk spel. Negen minuten voor tijd was het alsnog raak. Doelman Stijn van Gassel stompte de bal weg, botste tegen Rai Vloet aan, maar zag vervolgens invaller Ahmad Mendes Moreira uithalen en scoren, 2-1.

Opgelucht
Het slotakkoord was uiteindelijk voor man of the match Jeffry Fortes die een hoge voorzet in één keer uit de lucht nam en zo uit een onmogelijke hoek de 3-1 maakte. ,,Gezien de drie punten ben ik tevreden’’, concludeerde Ricardo Miniz na afloop. ,,We begonnen heel goed, maar we scoorden niet. Uiteindelijk was ik opgelucht dat Achie de 2-1 maakte. Ik ben blij voor de jongens, we hebben in de tweede helft niets weggegeven en hebben drie punten erbij.’’

Doelpunten:
17. Jeffry Fortes 1-0
28. Diego Snepvangers 1-1
81. Ahmad Mendes Moreira 2-1
86. Jeffry Fortes 3-1

Scheidsrechter: Erwin Blank
Gele kaarten: Van der Meer, Fortes (Excelsior), Poelmans, De Louw, De Regt, Swinnen (Helmond Sport)
Toeschouwers: 2683

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Alessandro Damen (K)
2. Siebe Horemans
3. Hervé Matthys
5. Robin van der Meer
9. Elias Mar Omarsson
10. Luigi Bruins
11. Joël Zwarts
16. Sander Fischer (A)
17. Thomas Verhaar
20. Rai Vloet
22. Jeffry Fortes

Wissels Excelsior Rotterdam:
59. Ahmad Mendes Moreira in plaats van Elias Mar Omarsson
78. Dogucan Haspolat in plaats van Thomas Verhaar
86. Kyle Ebecilio in plaats van Rai Vloet

Foto’s: Jan den Breejen

Wedstrijdsponsor: Actos Groep
Balsponsor: Aquadis

Terug naar overzicht