Excelsior Rotterdam wint met 5-2 van Jong PSV

27 september 2019

Na een 4-0 ruststand won Excelsior Rotterdam uiteindelijk met 5-2 van Jong PSV. De eerste vier treffers vielen in het sterke eerste half uur en allemaal uit een standaardsituatie.

Basisopstelling
De schorsing van Luigi Bruins zorgde ervoor dat Dogucan Haspolat in de basisopstelling mocht starten tegen Jong PSV. Na de eerste drie duels was hij die plek in de ploeg kwijtgeraakt en daarom wilde hij zich maar wat graag laten zien. Ook Stijn Meijer mocht vanwege het ontbreken van Thomas Verhaar vanaf de aftrap beginnen.

Corners
De eerste Rotterdamse treffer viel al na vier minuten spelen. Het was Jeffry Fortes die een corner uiteindelijk binnen wist te werken, 1-0. Vier minuten later vormde een corner opnieuw de basis van de tweede treffer van Excelsior, die nu werd gemaakt door Stijn Meijer. Zo beleefde de ploeg een heerlijk begin van dit thuisduel.

Monsterscore
Het werd nog mooier toen Dogucan Haspolat in de 23e minuut de toegekende vrije trap opeiste en hem feilloos in de kruising naast doelman Mike van de Meulenhof van Jong PSV schoot. Toen Meijer zes minuten later zijn tweede van de avond maakte (4-0) leek een monsterscore in de maak, zonder dat Excelsior naast de vier goals overigens veel kansen wist te creëren.

Jong PSV
Meteen na rust hadden de Kralingers de score uit kunnen breiden, maar de inzet van Joël Zwarts was niet hard genoeg om de doelman te passeren. Ook daarna lukte het Excelsior niet om opnieuw te scoren en in twee minuten tijd kwam Jong PSV tussen de 63e en 65e minuut vervolgens terug tot 4-2. Robin Lauwers kon na een fout van Excelsior op het doel afkomen en binnenschieten en Cyril Ngonge tekende voor de 4-2.

Tevreden
Excelsior wist zich daarna te herstellen en via Jeffry Fortes kreeg de ploeg nog een mogelijkheid op 5-2, maar pas veertien minuten later tekende hij daadwerkelijk voor de 5-2 eindstand. ,,Gezien de drie punten ben ik tevreden, maar ik ben ontevreden over de manier waarop wij de 4-1 en 4-2 weggeven en het uiteindelijk nog spannend werd’’, zei Ricardo Moniz na afloop van de wedstrijd.

Jammer
,,De nederlaag tegen NAC heeft heel veel pijn gedaan en dan is dit een tricky wedstrijd, tegen een technisch goede ploeg. De eerste 35 minuten hebben we heel goed gespeeld en na rust moeten we zelf de 5-0 maken. Als we vervolgens de 4-1 incasseren, gaan de koppies hangen, dat is ons probleem. Heel jammer van die twee tegengoals, maar ik ben uiteraard blij met de drie punten.’’

4. Jeffry Fortes 1-0
8. Stijn Meijer 2-0
23. Dugucan Haspoliat 3-0
29. Stijn Meijer 4-0
63. Robin lauwers 4-1
65. Cyril Ngonge 4-2
86. Jeffry Fortes 5-2

Scheidsrechter: Alex Bos