Excelsior Rotterdam wint oefenduel met 2-1 van Famagusta

27 juli 2019

Excelsior heeft vanmiddag op het complex van RKSV Juliana in Mill een 2-1 overwinning geboekt op Anorthosis Famagusta FC. Thomas Verhaar (1-0) en Jeffry Fortes (2-0) waren verantwoordelijk voor de treffers aan Kralingse zijde.

Siebe Horemans

Excelsior begon sterk aan de wedstrijd tegen Anorthosis Famagusta, de club die afgelopen seizoen als 7e eindigde op het hoogste niveau van Cyprus. Met name Siebe Horemans onderscheidde zich in deze fase, zowel op verdedigend- als aanvallend vlak. De eerste twee mogelijkheden van Excelsior kwamen dan ook voort uit voorzetten van de Belgische rechtsback: Ahmad Mendes Moreira kon de eerste voorzet helaas slechts schampen terwijl Elias Mar Omarsson zijn kopbal recht in de handen van de keeper zag eindigen.

Openingstreffer
Juist toen Excelsior slordiger werd en Famagusta steeds gevaarlijker begon te worden scoorde Thomas Verhaar uit het niets de openingsgoal. Een voorzet van aanvoerder Robin van der Meer belandde voor de voeten van Verhaar die niet nadacht en de bal in de korte hoek schoot (1-0). In de resterende minuten voor rust gebeurde er weinig noemenswaardigs voor de beide goals waardoor Excelsior met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Wereldgoal Jeffry Fortes
Het eerste gevaar van Excelsior na rust resulteerde direct in een schitterende goal van middenvelder Jeffry Fortes. Hij kreeg de bal aan de linkerkant van de zestienmeter en krulde deze vervolgens met veel gevoel in de verre kruising (2-0). Lang kon Excelsior echter niet genieten van de uitgebreide voorsprong, binnen één minuut scoorde Anorthosis Famagusta de 2-1. Een afstandsschot verdween via de binnenkant van de paal achter doelman Alessandro Damen (2-1).

Debuut Rai Vloet
Na een uur spelen werd er voor het eerst gewisseld aan Kralingse zijde. Trainer Ricardo Moniz haalde Siebe Horemans, Kyle Ebecilio en Elias Mar Omarsson naar de zijkant, zij werden vervangen door Otto van der Loo, Rai Vloet en Joël Zwarts. Voor Vloet betekende dit zijn officieuze debuut in het shirt van Excelsior. De 24-jarige middenvelder kwam deze zomer over van het Belgische Sint-Truiden. Eén van de andere invallers, jeugdspeler Otto van der Loo, kende een ongelukkige invalbeurt. Hij moest na 15 minuten noodgedwongen gewisseld worden vanwege een blessure. In het laatste kwartier kwam Anorthosis Famagusta nog enkele keren gevaarlijk door, het lukte hen echter niet meer om doelman Alessandro Damen te passeren waardoor de stand op 2-1 bleef.

FC Den Bosch
Volgende week vrijdag (02-08) speelt Excelsior de laatste wedstrijd in de oefencampagne. Om 20:00 staat in Stadion De Vliert (Victorialaan 21 in Den Bosch) de wedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. Acht dagen later begint voor Excelsior de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

32. Thomas Verhaar 1-0
56. Jeffry Fortes 2-0