Excelsior Rotterdam wint ook uit bij ADO Den Haag

15 oktober 2017

Excelsior trok de goede lijn in uitwedstrijden door in Den Haag. In het Cars Jeans Stadion wonnen de Rotterdammers met 1-2, waardoor Excelsior klom naar de tiende plaats van de Eredivisie. Volgende week staat de stadsderby tegen Sparta op het programma.

Prima start
Excelsior presteert tot nu toe goed in uitwedstrijden en ook in het Haagse Cars Jeans Stadion was de start prima. Na zeven minuten schoot Jinty Caenepeel Excelsior op een 0-1 voorsprong na prima voorbereidend werk van Luigi Bruins en Ryan Koolwijk. Excelsior, met Mike van Duinen uitgerekend tegen zijn oude club voor het eerst in de basis, zat dus snel op rozen.

Rode kaart
De beginfase stond daarna vooral in het teken van een aantal beslissingen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij gaf een aantal gele kaarten en zorgde voor discussie door Edouard Duplan na 23 minuten zijn tweede gele prent te geven na een vermeende overtreding op Caenepeel. De leidsman had het daarna gedaan bij het Haagse publiek, dat wel zag dat uitgerekend hun ploeg profiteerde van de 10/11 situatie.

Gelijkmaker
Na een half uur spelen werd een vrije trap het strafschopgebied in gewerkt en door Excelsior niet goed verwerkt. De eerste inzet kon door doelman Ogmundur Kristinsson nog met een prima redding worden gekeerd, maar niemand van Excelsior kon voorkomen dat de rebound van de vrijstaande Sheraldo Becker wel doel trof. Op slag van rust kreeg ADO Den Haag nog een gevaarlijke vrije trap, nadat Bruins met een omhaal zijn tegenstander had geraakt, maar het bleef bij 1-1.

Groot probleem
Ook na rust kon Excelsior niet profiteren van de overtalsituatie. ,,Ik zag een paar minuten na de rode kaart een soort gezapigheid in de ploeg sluipen van: dat komt wel goed’’, verzuchtte Mitchell van der Gaag na afloop van de wedstrijd. ,,Als wij dat denken, hebben wij echter een groot probleem. We hebben daarna nooit meer de controle over de wedstrijd gehad.’’

Kristinsson
Pas in de slotfase van de tweede helft werd Excelsior wel iets dreigender en negen minuten voor tijd was het Hicham Faik die de winnende binnenschoot. Van der Gaag: ,,In de slotfase moesten we daarna nog wat hachelijke momenten doorstaan, maar mede door een geweldige redding van Kristinsson bleven we overeind.’’

Punten pakken
Uit een corner kopte Melvyn Lorenzen in, maar de IJslandse doelman van Excelsior tikte de bal uit de hoek, waardoor de 1-2 bleef staan. ADO Den Haag bleef het proberen, maar de drie punten gingen mee naar Rotterdam. ,,Een fortuinlijke overwinning, maar ik ben er uiteraard wel blij mee. Nu is het zaak dat we ook voor ons eigen publiek punten gaan pakken’’, besloot Van der Gaag.

7. Jinty Caenepeel 1-0
32. Sheraldo Becker 1-1
81. Hicham Faik 1-2

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Rode kaart: Edouard Duplan (ADO Den Haag)(2x geel)
Gele kaart: Bjørn Johnsen, Lex Immers (ADO Den Haag), Kevin Vermeulen, Milan Massop, Luigi Bruins, Ali Messaoud (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 10.805