Excelsior Rotterdam wint op eigen veld met 2-0 van MVV

17 oktober 2020

Tegen MVV pakte Excelsior Rotterdam de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. In drie minuten tijd maakten de Kralingers na rust twee goals en verzekerden zich zo van drie punten.

Positieve avond
In de afgelopen twee weken eindigde Excelsior de wedstrijden tegen De Graafschap en FC Eindhoven met tien man. Dat gebeurde tegen MVV gelukkig niet opnieuw. De Kralingers hielden bovendien voor het eerst in deze voetbaljaargang de nul achterin en wonnen voor het eerst sinds vier duels. Een positieve avond dus voor Excelsior in het lege Van Donge & De Roo Stadion.

Basisopstelling
Dylan Seys mocht tegen MVV in de basisopstelling starten, terwijl Thomas Oude Kotte speelde in plaats van Hervé Matthys. Na vier minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor Elías Már Ómarsson, maar hij schoof de bal naast het doel. Aan de andere kant mocht Joeri Schroijen uithalen, maar hij vond Alessandro Damen op zijn weg.

Beste kansen
Excelsior speelde slordig in de eerste helft, maar kreeg wel de beste kansen om de score te openen. Mitchell van Rooijen schoot de bal over het doel, terwijl ook Reuven Niemeijer het net niet wist te vinden. Namens de Limburgers schoot Gaston Salasiwa de bal in het zijnet, dus na 45 minuten voetbal stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

Openingstreffer
Meteen na rust kreeg Excelsior mogelijkheden op de 1-0. Zo was Niemeijer opnieuw dichtbij en kopte Thomas Oude Kotte een vrije trap van Dylan Seys net naast. Hij werd echter afgevlagd vanwege buitenspel. Het was echter duidelijk dat Excelsior op jacht was naar de openingstreffer en die viel dan ook zeven minuten na rust.

Kippenvelmomentje
Julian Baas schoot een vrije trap in de korte hoek langs doelman Bill Lathouwers. Na afloop verklapte de jongeling dat deze vrije trap was ingestudeerd. Zijn eerste treffer voor het eerste elftal zorgde voor een kippenvelmomentje bij hem: ,,Dat was wel te zien aan mijn juichen’’, vertelde hij glunderend tegenover de media.

Topscorer
Drie minuten daarna verdubbelde Elías Már Ómarsson de score. Na een snelle omschakeling was het Dylan Seys die de bal bij de IJslandse topscorer bezorgde. Het was voor Ómarsson alweer zijn negende treffer van dit seizoen. Joël Zwarts kreeg kort voor tijd nog een kans om er 3-0 van te maken, maar hij knikte de bal voorlangs. MVV zorgde bijna nog voor een spannende slotfase, maar Arne Naudts schoot de bal naast het doel van Alessandro Damen.

Dik tevreden
,,Deze overwinning hadden we wel nodig’’, gaf Marinus Dijkhuizen na de wedstrijd toe. ,,In de eerste helft speelden we niet top, maar we kregen wel de betere kansen. Na rust konden we snel op 2-0 komen. Ik had daarna niet het gevoel dat MVV echt ging aandringen tot het laatste kwartier. Over het algemeen ben ik dik tevreden.’’

Doelpunten:
52. Julian Baas 1-0
55. Elías Már Ómarsson 2-0

Scheidsrechter: Martin Pérez
Gele kaarten: Stavitski (MVV)
Toeschouwers: Geen

Opstelling Excelsior Rotterdam:
1. Alessandro Damen (K)
2. Siebe Horemans
4. Thomas Oude Kotte
9. Elías Már Ómarsson
11. Joël Zwarts
16. Sander Fischer (A)
20. Dylan Seys
22. Reuven Niemeijer
26. Mitchell van Rooijen
28. Nathan Tjoe-A-On
33. Julian Baas

Wissels Excelsior Rotterdam:
67e minuut: Thomas Verhaar in plaats van Dylan Seys
72e minuut: Stijn Meijer in plaats van Mitchell van Rooijen
82e minuut: Robin van der Meer in plaats van Nathan Tjoe-A-On
82e minuut: Niek den Heeten in plaats van Julian Baas

Foto’s: Jan den Breejen

Bekijk hier de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Bekijk hier de reactie van aanvoerder Sander Fischer:

Terug naar overzicht