Excelsior Rotterdam zondag thuis tegen PEC Zwolle

15 maart 2019

PEC Zwolle is aanstaande zondag de tegenstander van Excelsior Rotterdam in het Van Donge & De Roo Stadion. De aftrap van dit duel is om 16:45 uur. Ook dit is voor Excelsior een weer heel belangrijke wedstrijd.

Goede ploeg
,,We moeten elke week winnen, dat heb ik al vaker gezegd’’, benadrukte Adrie Poldervaart vandaag na de training van zijn ploeg. ,,Dit is wat dat betreft geen andere wedstrijd. PEC Zwolle is een heel goede ploeg. Ze laten zien dat ze goed kunnen voetballen, maar haalden uit de laatste vier wedstrijden maar één punt. Daar zaten weliswaar Ajax en AZ tussen, maar ook ADO Den Haag en De Graafschap.’’

In de vingers gesneden
Vorige week verloor Excelsior zelf in Limburg met 1-0 van VVV-Venlo. Bij winst was Excelsior op gelijke hoogte gekomen met VVV-Venlo, maar in plaats daarvan staat Excelsior nu één punt boven plek 16. ,,Dat zijn wedstrijden waarvan je moet zorgen dat je ze niet verliest en dat was gezien het spelbeeld ook niet nodig geweest’’, zegt Poldervaart. ,,Dat was dus een wedstrijd waarbij wij onszelf behoorlijk in de vingers hebben gesneden.’’

Apart
Hopelijk kan Excelsior dat aanstaande zondag goed maken tegen PEC Zwolle, de ploeg van Jaap Stam die evenveel punten heeft als Excelsior (26). Dennis Eckert trainde vandaag weer met de groep en is zondag waarschijnlijk weer inzetbaar. De enige die zondag nog niet op het wedstrijdformulier zal staan, is Robin van der Meer. Hij trainde vandaag nog apart van de groep.

Interlandvoetbal
Na zondag wacht de Eredivisie een speelvrij weekend vanwege interlandvoetbal. Jeffry Fortes is opgenomen in de selectie van Kaapverdië voor het duel tegen Lesotho. Dit kwalificatieduel voor de Afrika Cup wordt op 24 maart gespeeld in hoofdstad Praia. Ook Mikael Anderson heeft interlandverplichtingen. Hij is opgenomen in de selectie van IJsland onder 21 voor de oefenduels tegen de Tsjechische Republiek (22 maart) en Qatar (25 maart).

Legends en MVO-Week
De wedstrijd tegen PEC Zwolle staat in het teken van de MVO-Week van Excelsior4All. Ook wordt het duel bijgewoond door ruim zestig oud-spelers en trainers van Excelsior Rotterdam. Onder de noemer Excelsior Rotterdam Legends is er een speciale bijeenkomst en daarna bezoeken zij de wedstrijd van Excelsior tegen PEC Zwolle.

Arbitrage
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Assistent-scheidsrechters: Johan Balder en Peter Janson
Vierde official: Freek van Herk
VAR: Edgar Bijl
AVAR: Joost van Zuilen

Wedstrijdsponsor: Adviesbureau van Alphen BV
Balsponsor: Mansveld Vastgoedonderhoud

Terug naar overzicht