Excelsior sluit 2019 af met 1-3 nederlaag tegen Cambuur

22 december 2019

Excelsior Rotterdam hoopte het gat met koploper SC Cambuur vlak voor de winterstop te kunnen verkleinen. Helaas lukte dat niet. Halverwege stond het 0-2 en ondanks een betere tweede helft kon Excelsior een nederlaag (1-3) niet meer afwenden.

Koud kunstje
Excelsior Rotterdam wilde het SC Cambuur lastig maken, maar dat lukte niet in het eerste bedrijf. Sterker nog, na tien minuten stond al een 0-1 achterstand op het scorebord. Een overtreding van Luigi Bruins op Jamie Jacobs zorgde ervoor dat de bal op de stip ging. Een koud kunstje voor Robert Mühren, die SC Cambuur op voorsprong zette.

Pogingen
SC Cambuur dicteerde het duel. Excelsior probeerde wel iets terug te doen, maar verder dan pogingen van Elias Mar Omarsson en Joël Zwarts kwamen de Kralingers niet. Na 29 minuten spelen verdubbelden de gasten de voorsprong. Een voorzet van Robin Maulun werd door Jamie Jacobs binnengekopt, 0-2.

Geblokt
Nog voor rust had SC Cambuur het duel definitief kunnen beslissen, maar Maulun (paal), Jarchinio Antonia (naast) en Issa Kallon (paal) wisten het net echter niet te vinden. Aan de andere kant probeerde Hervé Matthys het van grote afstand en werd een schot van Rai Vloet geblokt door Mees Hoedemakers.

Vuisten
In de tweede helft ging Excelsior anders spelen en konden de Kralingers het SC Cambuur een lastiger maken. Na een uur werd de doorgebroken Thomas Verhaar neergelegd en David Sambissa kreeg hiervoor een gele kaart. Kort erna belandde een inzet van Dogucan Haspolat op de vuisten van oud-Excelsior-doelman Sonny Stevens. Zo lukte het Excelsior niet om de aansluitingstreffer te maken.

Spanning
SC Cambuur kreeg zo’n twintig minuten voor tijd via Jacobs een enorme kans om de 0-3 te maken, maar hij raakte de bal verkeerd. Zeven minuten later raakte Mühren opnieuw de paal en werden schoten van Verhaar en Vloet geblokt. Kort nadat Damen met zijn voeten een treffer van Kallon voorkwam, bracht Vloet aan de andere kant alsnog de spanning terug door 1-2 te maken.

Moed
In de blessuretijd gooide Issa Kallon het duel alsnog definitief in het slot door de 1-3 te maken. Na afloop overheerste uiteraard de teleurstelling in het Kralingse kamp. ,,We moeten ons nu richten op de tweede plaats, maar alles staat zo dichtbij elkaar dat het nog alle kanten op kan’’, zo hield Ricardo Moniz de moed erin.