Excelsior sluit eredivisieseizoen af met 4-2 winst op AZ

15 mei 2019

Excelsior Rotterdam gaat met vertrouwen de play-offs in. Het eredivisieseizoen werd in eigen stadion afgesloten met een 4-2 overwinning op AZ. De Rotterdammers eindigden uiteindelijk op de zestiende plaats gaan het nu in de halve finale van de play-offs opnemen tegen RKC Waalwijk.

Nieuw hoofdstuk
,,We hebben dit nu afgesloten en nu begint een nieuw hoofdstuk’’, zo keek Ricardo Moniz vooruit naar de komende weken. Via de Keuken Kampioen Play-offs moet Excelsior een langer verblijf in de Eredivisie zien veilig te stellen. Moniz was natuurlijk blij met de 4-2 overwinning op AZ: ,,Maar ik pas tevreden als we het uiteindelijk over de streep trekken.’’

Vertrouwen
De wedstrijd tegen de Alkmaarders moet Excelsior echter vertrouwen geven, want net als dit weekend tegen Heracles Almelo scoorden de Rotterdammers erop los. Op de vijf treffers in Almelo wist Excelsior er vanavond vier te maken tegen de nummer vier van de Eredivisie. De eerste treffer viel na 22 minuten en kwam op naam van Jeffry Fortes. Voordat hij de bal binnenschoot, waren Ali Messaoud en Elías Már Ómarsson nog op doelman Marco Bizot gestuit.

Eigen doelpunt
Lang kon Excelsior niet van de voorsprong genieten, want na een half uur spelen schoot Teun Koopmeiners van grote afstand via de paal de gelijkmaker binnen, 1-1. Dat was meteen ook de ruststand in het Van Donge & De Roo Stadion. Zeven minuten in de tweede helft werd het 2-1 voor Excelsior dankzij Ricardo van Rhijn, die een voorzet van Siebe Horemans ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte.

Winnaar
In korte tijd liep Excelsior vervolgens uit naar een 4-1 voorsprong. Na een uur was het eerst Luigi Bruins die mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Albert Gudmundsson de bal de tegen hand had gekregen. Zes minuten later was diezelfde Bruins aangever bij een treffer van Omarsson, die bij de tweede paal de 4-1 binnenkopte. Bjørn Johnsen zorgde namens AZ nog wel voor 4-2, maar het was Excelsior dat als winnaar het eindsignaal haalde.

Spannende weken
,,Wij hebben vertrouwen getankt in de afgelopen wedstrijden, maar hetzelfde geldt voor RKC Waalwijk’’, stelde Moniz. ,,Ik heb die ploeg gisteren aan het werk gezien en die hebben natuurlijk een goed gevoel overgehouden aan die wedstrijd tegen NEC Nijmegen. Daarbij zijn zij de underdog en wij de favoriet, daar moeten wij mee om zien te gaan. Morgen hebben we een vrije dag en vanaf vrijdag gaan wij ons vol focussen op RKC Waalwijk. Het worden twee spannende weken, met vier wedstrijden vol grote belangen, al moeten we natuurlijk eerst zorgen dat we RKC Waalwijk verslaan.’’

22. Jeffry Fortes 1-0
30. Teun Koopmeiners 1-1
51. Ricardo van Rhijn 2-1 (eigen doel)
60. Luigi Bruins 3-1 (strafschop)
66. Elías Már Ómarsson 4-1
70. Bjorn Johnsen 4-2

Scheidsrechter: Dennis Higler
Gele kaarten: Mattheij (Excelsior Rotterdam)