Excelsior speelt met 2-2 gelijk tegen TSG 1899 Hoffenheim

6 januari 2018

Excelsior Rotterdam is 2018 prima begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen TSG 1899 Hoffenheim. Mike van Duinen maakte beide doelpunten in het treffen met de nummer zeven van de Duitse Bundesliga.

Bijzondere away day
Er waren zo’n dertig supporters mee naar Duitsland gereden voor deze bijzondere away day. Zij waren duidelijk te horen in het Dietmar-Hopp-Stadion, waar het duel werd gespeeld. De thuisploeg kreeg de eerste grote kans, maar doelman Theo Zwarthoed verrichtte een prima redding. Na een ruim kwartier spelen kwam Excelsior op voorsprong. In de omschakeling gaf Kevin Vermeulen een diepe pas op Mike van Duinen en die rondde behendig af, 0-1.

Gelijke hoogte
Na een half uur kwam TSG 1899 Hoffenheim op gelijke hoogte. Het was Serge Gnabry die de 1-1 maakte. Waar Zwarthoed met een prima redding kort erna voorkwam dat de Duitse ploeg op voorsprong kwam, was het vijf minuten voor rust alsnog 2-1. Een corner werd door Paval Kaderabek binnen gewerkt, 2-1.

Prima resultaat
Kort na rust was het Mike van Duinen die de eindstand op aangeven van invaller Ali Messaoud bepaalde op 2-2. Een prima resultaat van Excelsior, dat morgen naar Portugal vertrekt voor het trainingskamp in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van de verrichtingen tijdens het trainingskamp.

Hieronder beide treffers uit het duel tegen TSG 1899 Hoffenheim.

Terug naar overzicht