Excelsior speelt met 3-3 gelijk tegen FC Den Bosch

17 november 2019

Opnieuw veel doelpunten in een wedstrijd van Excelsior Rotterdam, maar deze keer leverde dat geen overwinning op. In een duel, dat werd ontsierd door racistische geluiden vanaf de tribune, kwam Excelsior tegen FC Den Bosch niet verder dan 3-3.

Incasseren
Het moet verdedigend beter, want Excelsior krijgt te veel tegendoelpunten. Helaas moesten de Rotterdammers er ook in Stadion De Vliert weer drie incasseren, terwijl de ploeg voorin verzuimde om het duel definitief in het slot te gooien. Drie keer kwam Excelsior op voorsprong, maar het bleek niet voldoende om ook drie punten mee naar Rotterdam te kunnen nemen.

Voorsprong
Het was Rai Vloet die na een kwartier de score opende in het voordeel van Excelsior. Daarvoor was een vrije trap van Thomas Verhaar al op de paal beland en schoot Elias Mar Omarsson de bal tegen doelman Wouter van der Steen aan. Vloet bezorgde de Rotterdammers dus alsnog een 0-1 voorsprong.

Bizarre wending
Lang kon Excelsior daar overigens niet van genieten, want drie minuten later schoot Ruben Rodrigues namens de thuisploeg de 1-1 binnen. De eerste helft kreeg na een half uur een bizarre wending toen scheidsrechter Laurens Gerrets het duel stil besloot te leggen, vanwege racistische teksten vanaf de tribune in de richting van Ahmad Mendes Moreira.

Uitgescholden
,,Ik zou liever over de wedstrijd praten, maar ik ben gewoon boos en teleurgesteld dat dit nu nog steeds moet gebeuren’’, zei een geëmotioneerde Mendes Moreira na afloop over het voorval. ,,Als je tegen me zegt Kut Excelsior of wat dan ook, dan accepteer ik het gewoon, maar dat je op basis van je huidskleur wordt uitgescholden, dat kan niet.’’

Gram
Na een afkoelingsperiode en nadat aanvoerder Danny Verbeek de fans van FC Den Bosch had toegesproken, ging de wedstrijd verder. Mendes Moreira haalde op sportieve wijze zijn gram door vlak voor rust de 1-2 te maken. Vier minuten in de tweede helft was het overigens alweer gelijk. FC Den Bosch kreeg een strafschop en deze werd benut door Mats Deijl, 2-2.

Beslissen
In de 67e minuut leek Excelsior het duel alsnog naar zich toe te trekken. Thomas Verhaar bracht de bal voor het doel, waar Stijn Meijer hem bij de tweede paal binnentikte, 2-3. Via Omarsson en Verhaar kreeg Excelsior mogelijkheden om het duel definitief te beslissen, maar helaas bezorgde Rodrigues de thuisploeg met zijn tweede treffer van de middag alsnog een punt.

Verzuimd
,,Die mensen zijn gewoon gek’’, zei Ricardo Moniz na afloop van de wedstrijd over de spreekkoren in de richting van Mendes Moreira. ,,Als professionals zijn we daarna doorgegaan, maar we hebben verzuimd om te winnen. Dat heeft te maken met gebrek aan leiderschap om elkaar te coachen. We hebben het nagelaten om uit te lopen naar 2-5 en we kunnen uit het niets een tegengoal krijgen.’’

15. Rai Vloet 0-1
18. Ruben Rodrigues 1-1
45. Ahmad Mendes Moreira 1-2
49. Mats Deijl 2-2 (strafschop)
67. Stijn Meijer 2-3
84. Ruben Rodrigues 3-3

Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaarten: Verbeek, Meerveld (FC Den Bosch), Matthys, Mendes Moreira, Bruins (Excelsior Rotterdam)