Excelsior speelt weer zo'n wedstrijd tegen FC Groningen

6 april 2019

Ook in Groningen wist Excelsior Rotterdam niet te winnen. Na een matige eerste helft leken de Rotterdammers na rust op weg naar een treffer, maar juist in die fase maakte Paul Gladon namens FC Groningen de enige treffer van de wedstrijd (1-0).

Aangegrepen
In Groningen speelde Excelsior de eerste wedstrijd na het vertrek van hoofdtrainer Adrie Poldervaart. In zijn plaats zat assistent-trainer André Hoekstra als eindverantwoordelijke op de bank. ,,Ik vind het jammer dat ik hier zit, want dat komt doordat onze collega afgelopen donderdag is gestopt en dat heeft ons allemaal enorm aangegrepen’’, verklaarde hij tijdens de persconferentie.

Frisse blik
Hoekstra maakt als assistent al jaren deel uit van de staf van Excelsior. Als het aan hem ligt blijft dat ook zo. Hoewel hij de taken van Poldervaart vanavond overnam, heeft het zijn voorkeur dat de club zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer aanstelt. ,,Iemand met een frisse blik’’, benadrukte hij. ,,Wij zitten immers al op een trein die rijdt.’’

Basisopstelling
Hoekstra startte met vrijwel dezelfde basisopstelling als Poldervaart afgelopen woensdag tegen NAC Breda. Alleen Marcus Edwards was niet helemaal fit en begon op de bank. De Engelse aanvaller viel nog wel in, maar in de basisopstelling werd hij vervangen door Jeffry Fortes.

Lastig
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Excelsior had het lastig, maar zag dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Gaandeweg de eerste helft ging het beter, al was Excelsior de bal steeds snel kwijt of was de eindpass niet goed. De grootste kans van de eerste helft was in de beginfase voor Kaj Sierhuis, maar hij schoot de bal over het doel.

Grote kans
Het eerste kwartier na rust was Excelsior dreigender. De Rotterdammers kregen via Jurgen Mattheij een grote kans, maar de bal ging naast het doel. Doelman Sergio Padt redde op een inzet van Mounir El Hamdaoui, terwijl aan de andere kant Ritsu Doan rakelings langs het doel schoot.

Zo vaak
In de fase waarin Excelsior dreigender was, maakte FC Groningen alsnog een doelpunt. Het was invaller Paul Gladon die van Thomas Oude Kotte wegdraaide en binnenschoot. ,,Zo werd het weer zo’n wedstrijd zoals we die dit seizoen te vaak hebben gespeeld’’, verzuchtte Hoekstra.

Doelpunten
Invaller Dennis Eckert kreeg nog een mogelijkheid op de gelijkmaker op aangeven van Siebe Horemans, maar ook die inzet ging er niet in. ,,We hebben verschillende mogelijkheden gehad, maar inderdaad weinig schoten echt tussen de palen’’, gaf Hoekstra toe. ,,Ik heb strijd en inzet gezien, maar uiteindelijk zullen we ook doelpunten moeten maken.’’

72. Paul Gladon 1-0

Scheidsrechter: Christiaan Bax