Excelsior start team in ‘Bijzondere Eredivisie’

19 juli 2019

Onder grote belangstelling contracteerde Excelsior Rotterdam afgelopen woensdag maar liefst 12 nieuwe contractspelers en speelsters. Met het aantrekken van deze voetballers van Excelsior’20 is Excelsior in een klap een G-voetbalelftal rijker. Excelsior Rotterdam zal aankomend seizoen deelnemen aan het project ‘Bijzondere Eredivisie’ georganiseerd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Groot voorbeeld
“Het mooiste aan deze middag is dat je ziet dat iedereen het de kinderen gunt. Ze maken iets mee waarop ze niet hadden gerekend en genieten daar optimaal van. Als je de kinderen op zo’n middag zonder druk of slachtofferrol en met een grote glimlach op het gezicht het naar hun zin ziet hebben, dan zijn zij een heel groot voorbeeld voor veel klagers.” trapt hoofdtrainer Ricardo Moniz af.

Bijzondere Eredivisie
Het Bijzondere Eredivisie elftal van Excelsior Rotterdam zal in de competitie de strijd aangaan met 9 Eredivisie clubs. De Eredivisie clubs ADO Den Haag, Ajax/Only Friends, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, VVV Venlo, SC Heerenveen en FC Utrecht nemen ook deel aan de competitie.
,,Naast de trainingen zullen de clubs de strijd met elkaar aangaan in een toernooivorm. Dit wordt gedaan in 8 tegen 8 vorm, dezelfde vorm waarin deze doelgroep normaal ook speelt. Deze toernooien zullen zoveel mogelijk in een stadion worden gespeeld rondom een wedstrijddag. De gehele beleving van spelen tegen andere clubs in een WOW-omgeving zal centraal staan. De kinderen kijken nu al uit naar de wedstrijden en wachten vol spanning op hun eerste minuten als officiële speler van Excelsior Rotterdam”, weet Andrean Loizides.

Druk programma
De kinderen van het Excelsior Rotterdam G-elftal kregen een bomvol programma voorgeschoteld. Zij begonnen de middag met het officieel ondertekenen van hun contract samen met hoofdtrainer Ricardo Moniz van Excelsior. Daarna kregen zij op het hoofdveld van het Van Donge en De Roo Stadion volledig onverwacht een training van diezelfde Moniz. Daarna vervolgde zij hun weg met een rondleiding door het stadion en ronden zij de middag af met een persconferentie van hoofdtrainer Richard Mank van het vrouwenelftal Excelsior Barendrecht. ,,De insteek was om alles vandaag zo strak mogelijk te organiseren voor de kinderen. Zo konden zij optimaal genieten van hun contractondertekening en de omgeving van het stadion. Daarnaast was het ook nog een mooie gelegenheid om de ouders meer te vertellen over de Bijzondere Eredivisie. Dat is allemaal gelukt en daar zijn wij ontzettend blij mee”, aldus Andrean Loizides.

Fantastische ervaring
Dat de nieuwe contractspelers enthousiast waren, was te merken. Zij waren bovendien niet de enigen die met een glimlach van oor tot oor in het Van Donge & De Roo Stadion liepen. Zo genoot ook Luise Sieswerda, ouder van Excelsior Rotterdam G-voetballer Sabine Melis, van de middag. ,,Ze is een enorme voetbalfan en keek echt uit naar vandaag. Ze heeft heel veel op haar handtekening geoefend de afgelopen dagen en je merkte dat ze het ontzettend spannend vond. Daarnaast is dit een geweldige gelegenheid om kennis te maken met de ‘echte’ voetbalwereld en daarom denk ik ook dat ze allemaal hartstikke blij worden van wat er gaat gebeuren. Het is fantastisch om je kind zo te zien. Ik vind het heerlijk dat zij zo’n ervaring kunnen meemaken in een stadion. Ook het gehele programma maakt het ‘echt’. Een contract tekenen, een training van Ricardo Moniz, een rondleiding en een persconferentie. Allemaal dingen waar Sabine echt naar uitkeek.”

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind
De Bijzondere Eredivisie is een project georganiseerd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dankzij de steun van VriendenLoterij is het mogelijk om de Eredivisie te creëren waar het hebben van plezier voorop staat. Inge Vos, projectadviseur bij NSGK, is uiterst blij met de competitie. ,,NSGK is lang geleden begonnen met een plan om een Eredivisie te starten voor kinderen met een beperking. Het is belangrijk dat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen en sporten. Hier is de Bijzondere Eredivisie een onderdeel van om te kunnen zorgen dat kinderen met een beperking niet langs de zijlijn staan, maar juist mee kunnen doen en ook hun droom kunnen verwezenlijken om bij een Eredivisie club te kunnen spelen”, besluit Inge Vos.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Bijzondere Eredivisie verwijzen wij u graag naar de website van het Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind:
Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind – Bijzondere Eredivisie

Terug naar overzicht