Excelsior strandt in eerste bekerronde op NEC Nijmegen

26 september 2018

Het bekertoernooi zit erop voor Excelsior Rotterdam. In de eerste ronde was NEC Nijmegen na 120 minuten voetbal met 2-3 te sterk in het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior kwam voor rust op een 2-0 voorsprong, maar dat bleek helaas niet genoeg om verder te kunnen bekeren.

Voorsprong
Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior, met Alessandro Damen onder de lat en ook Robin van der Meer en Anouar Hadouir in de basisopstelling, begon goed. Na negentien minuten resulteerde dit in een 1-0 voorsprong. Jeffry Fortes werd neergelegd in het strafschopgebied en Luigi Bruins benutte de toegekende strafschop.

Rozen
De voorsprong werd na 29 minuten verdubbeld toen Robin Buwalda een voorzet van Robin van der Meer achter zijn eigen doelman werkte. Excelsior leek op dat moment dus op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar. De aansluitingstreffer kwam vier minuten na de 2-1 ook uit een strafschop. Deze keer was Fortes dader toen hij Ole Romeny vloerde en de penalty werd benut door Anass Achabar.

Mounir El Hamdaoui
Ook na rust begon Excelsior nog goed, maar dit resulteerde niet in meer doelpunten. Na 67 minuten veerde het Van Donge & De Roo Stadion op voor de rentree van Mounir El Hamdaoui in het shirt van Excelsior. Het bleef echter 2-1 en na 77 minuten spelen moest Marcus Edwards een gele kaart incasseren toen hij een tegenstander vasthield. Deze kaart zou voor hem vervelende gevolgen krijgen.

Zuurder
Voor het zover was, kwam NEC Nijmegen vanaf elf meter op gelijk hoogte. Elf minuten voor tijd ging de bal namelijk opnieuw op de stip en Sven Braken wist deze penalty te verzilveren. Vier minuten later werd het nog zuurder voor Excelsior toen Edwards ten val kwam in het strafschopgebied. Het leverde hem geen penalty op, maar een tweede kaart en dus moest hij vertrekken.

Volgende ronde
Ook Andre Hoekstra werd weggestuurd na aanmerkingen op de leiding. El Hamdaoui leek het duel vervolgens alsnog in Kralings voordeel te beslissen, maar zijn inzet belandde op de paal. Tot strafschoppen kwam het niet, want na 107 minuten voetbal schoot Guus Joppen NEC Nijmegen in de verlenging naar de volgende ronde.

Geknokt
,,Toen de 2-0 was er weinig aan de hand, maar daarna doen we onszelf tekort. In de 93e minuut kregen we een grote kans, maar Mounir raakte de binnenkant van de paal. We hebben in de verlenging met tien man geknokt en uiteindelijk hebben we een extra spits erbij gezet, maar helaas. Dit is een klap voor ons, maar we hebben het zelf niet goed gedaan”, aldus Adrie Poldervaart.