Excelsior tegen tien man van MVV niet verder dan 0-0

18 oktober 2019

Excelsior Rotterdam kwam in Maastricht niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen MVV. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust kreeg MVV veel kansen, maar na een rode kaart voor de Limburgers was Excelsior in de tweede helft de bovenliggende partij.

Beginfase
Met Jeffry Fortes terug in de basisopstelling moest Excelsior in Maastricht toezien hoe thuisploeg MVV in de beginfase een aantal grote kansen wist te creëren. Zo werd in de vierde minuut een schot van Joeri Schroijen gered door Alessandro Damen en een minuut later schoof Anthony van den Hurk de bal vanaf vier meter voor het doel over.

Voorlangs
Thijmen Goppel schoot vervolgens tegen Robin van der Meer aan, waarna Elias Mar Omarsson aan de andere kant over het doel schoot. Dat was de eerste mogelijkheid van Excelsior in dit duel. Tien minuten later kreeg Rai Vloet een grote kans, maar zijn schot ging voorlangs het doel van de Limburgers.

Schietkans
Beide teams kregen dus mogelijkheden, al was MVV duidelijk de bovenliggende partij. Zij kregen voor rust nog een schietkans voor Goppel, die Horemans uitspeelde, terwijl Stijn Meijer dreigend was aan de andere kant en Dogucan Haspolat vanaf de rand zestien kon uithalen na terugleggen van Omarsson. Zijn schot werd echter gered door doelman Nigel Bertrams van MVV.

Tweede gele kaart
Na rust wisselde Moniz Meijer en bracht Luigi Bruins in de ploeg, waardoor Excelsior meer grip had. Het duel kantelde definitief nadat Shermar Martina na een overtreding op Ahmad Mendes Moriera zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Quentin Pirard. Van den Hurk kreeg eerst nog een kans voor MVV, maar daarna voerde Excelsior de druk op. Dat resulteerde in een bal van Mendes Moreira op de paal en meteen erna keerde Nigel Bertrams een schot van Haspolat.

Prima redding
Jeffry Fortes kon twintig minuten voor tijd de 0-1 binnenkoppen, maar doelman Bertrams voorkwam dit opnieuw met een prima redding. Weer vijf minuten later kreeg Fortes een nieuwe mogelijkheid, maar nu raakte hij de bal helaas verkeerd. Toen Bertrams vervolgens opnieuw in de weg stond bij een schot van Vloet werd duidelijk dat er vanavond ondanks het elf tegen tien niet meer inzat dan een 0-0 gelijkspel.

Baal verschrikkelijk
,,Ik baal verschrikkelijk’’, zei Ricardo Moniz na afloop van het duel. ,,Na de rode kaart hebben we redelijk goed positiespel gespeeld en we kregen drie, vier open kansen. De keeper van MVV had echter zijn dag wel. We kunnen onszelf het verwijt maken dat we de eerste helft niet zo beginnen. Toen hadden we achter kunnen staan. We hebben in de tweede helft echter genoeg kansen gehad om deze wedstrijd te beslissen, maar we hebben onszelf niet beloond.’’

Scheidsrechter: Quentin Pirard
Rode kaart: Martina (2x geel – MVV Maastricht)
Gele kaarten: Kostons (MVV Maastricht), Mendes Moreira (Excelsior Rotterdam)