7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

Mogelijkheden

Halverwege de wedstrijd was er nog niet gescoord in het Van Donge & De Roo Stadion. Er waren wel mogelijkheden, waaronder een enorme voor Excelsior. Reuven Niemeijer kon na 25 minuten koppen na een voorzet van Ahmad Mendes Moreira, maar deze inzet ging naast het doel. Daarvoor raakte Siebe Horemans eerst de lat en daarna schoot hij tegen de vuisten van doelman Jasper Schendelaar.

Zwabberschot

De gasten pakten na zo’n tien minuten spelen het initiatief. Sven van Doorm mocht uithalen, maar dat leverde niet meer op dan een corner. Kort daarna verdween een zwabberschot van Vincent Ringeling naast het doel van Alessandro Damen. Ook Glynor Plet kreeg een kans, maar ook zijn inzet ging over het doel. Namens Excelsior schoot Ahmad Mendes Moreira vanuit een vrije trap op het doel, maar doelman Schendelaar had de bal in tweede instantie klemvast.

Teleurstelling na het laatste fluitsignaal bij Mitchell van Rooijen.

Topscorer Elías Már Ómarsson kwam deze keer niet tot scoren.

Julian Baas

Na een half uur spelen zag Marinus Dijkhuizen overigens middenvelder Luigi Bruins geblesseerd uitvallen. Hij werd vervangen door Julian Baas, die eerder in de uitwedstrijd tegen Jong PSV debuteerde en zichzelf nu langer mocht laten zien.

Alsnog mis

Kort na rust mochten de toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion eindelijk juichen. Na een rush langs de zijlijn kon Joël Zwarts uithalen en de 1-0 binnenschieten. Ondanks een mogelijkheid voor Shayne Pattynama, die bij de eerste paal bijna kon binnenkoppen, wist Excelsior de voorsprong lang vast te houden. Twintig minuten voor tijd ging het echter alsnog mis.

Aluminium

Sven van Doorm stond helemaal vrij en ontving de bal vanaf de zijkant en schoot de gelijkmaker binnen. Kort daarna kopte Thomas Oude Kotte uit een corner en zijn inzet werd door aanvoerder Frank Korpershoek bijna in eigen doel gekopt. Aan de andere kant raakte Gyliano van Velzen het aluminium. Namens Excelsior kon Elías Már Ómarsson uithalen, maar hij schoot naast het doel.

Via Joël Zwarts kwam Excelsior aanvankelijk nog op voorsprong.

Een deel van de toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion.

Onduidelijkheid

Het duel leek zodoende in een gelijkspel te eindigen en dat was gezien het wedstrijdbeeld waarschijnlijk ook een logische uitslag geweest. Onduidelijkheid rond de laatste wissels van Telstar, zorgde ervoor dat er uiteindelijk nog wat extra tijd werd bijgeteld en uitgerekend in die blessuretijd hielp Yael Liesdek zijn jarige trainer aan een driepunter.

Heel zuur

,,Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan kan het gebeuren dat de tegenstander hem maakt’’, zei Julian Baas na afloop van de wedstrijd. ,,Maar dat dit in de laatste minuut gebeurt is natuurlijk wel heel zuur. Het is hard dat we de wedstrijd zo afsluiten, want ik denk dat een punt voor beide ploegen terecht was geweest.’’

MOTM

Julian Baas

Koop mijn shirt

Man of the Match

Jeugdspeler Julian Baas maakte onlangs al zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV. Toen mocht hij een paar minuten meedoen, maar tegen Telstar speelde hij een uur als vervanger van de geblesseerde Luigi Bruins. Juist Bruins, bij Excelsior tevens actief als jeugdtrainer, is de speler van wie Baas het meest leert. De fanatieke middenvelder speelt sinds enkele seizoenen voor Excelsior Rotterdam, mocht in de voorbereiding meetrainen en ontwikkelde sinds dat moment in rap tempo.