Excelsior verliest laatste oefenduel van ADO Den Haag

5 augustus 2017

Excelsior Rotterdam heeft de voorbereiding afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen ADO Den Haag. Excelsior kreeg aanvankelijk de beste kansen, maar moest toezien hoe de thuisploeg kort voor de rust de enige treffer van de middag maakte.

Voorsprong
De laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar de competitie was tegen mede eredivisionist ADO Den Haag. Bij de thuisploeg begon voormalig Excelsiorspeler Bas Kuipers in de basisopstelling. De eerste mogelijkheden waren na de openingsfase voor Excelsior. Stanley Elbers en Zakaria El Azzouzi stuitten allebei op doelman Robert Zwinkels van ADO Den Haag. Kort voor rust was het echter ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Aaron Meijers speelde aan de zijkant Desevio Payne uit, waarna Bjorn Johnson zich voor het doel kon vrijmaken om de bal langs Alessandro Damen binnen te schieten.

Vijf nieuwe spelers
De tweede helft begon met wat mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het bleef bij 1-0. Na ruim een uur spelen bracht Mitchell van der Gaag vijf nieuwe spelers binnen de lijnen. Invaller Lorenzo Burnet was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarna schoot Jinty Caenepeel de bal in het zijnet.

Mogelijkheden
Anouar Hadouir moest een klein kwartier na zijn invalbeurt het veld overigens alweer verlaten met een blessure. Maouane Afakar was zijn vervanger. In de slotfase kreeg ADO Den Haag nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden en aan de andere kant waren er mogelijkheden voor Ali Messaoud en een afstandsschot van Afakar, maar het bleef bij 1-0.

Kinderlijk verdedigen
,,In de eerste helft zag ik een team dat controle had en de beste kansen kreeg’’, vond Mitchell van der Gaag. ,,In de 44e minuut kregen we hem vervolgens zelf tegen door te kinderlijk verdedigen van ons. Dan is de les wel duidelijk. Of we klaar zijn voor de competitiestart moet volgende week blijken, maar we moeten zeker nog verbeteren. In de tweede helft heb ik goede dingen gezien, maar ook minder goede momenten. Die minder goede dingen moeten eruit.’’

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen; Desevio Payne (62. Lorenzo Burnet), Jurgen Mattheij (62. Jeffry Fortes), Wout Faes, Milan Massop; Hicham Faik (62. Dogucan Haspolat), Ryan Koolwijk, Kevin Vermeulen (46. Ali Messaoud), Luigi Bruins; Stanley Elbers (62. Jinty Caenepeel), Zakaria El Azzouzi (62. Anouar Hadouir, 76. Marouane Afakar).