Excelsior verliest met 3-1 van effectief ADO Den Haag

25 april 2019

Excelsior Rotterdam verloor met 3-1 van een stabiel en effectief ADO Den Haag. Halverwege was het 2-1 en hoopte Excelsior nog op herstel, maar in de tweede helft konden de Rotterdammers de thuisploeg geen pijn meer doen. Desondanks blijft Ricardo Moniz positief over de laatste twee speelronden.

Mogelijkheden
Het was niet dat Excelsior geen mogelijkheden kreeg in het Cars Jeans Stadion, de Rotterdammers gingen er alleen niet goed genoeg mee om. Zo dribbelde Marcus Edwards de zestien in en leverde vervolgens een ongevaarlijk schot af dat in de handen van doelman Robert Zwinkels belandde. Ook Mounir El Hamdaoui kreeg een grote kans, maar verzilverde deze niet.

Belonen
Excelsior speelde vooral in de eerste helft een goede wedstrijd, zonder zichzelf overigens te belonen. Jeffry Fortes tikte na elf minuten weliswaar de 1-1 binnen, maar dat gebeurde nadat ADO Den Haag al in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong was gekomen. Nasser El Khayati – eerder dit seizoen al viermaal trefzeker tegen Excelsior – maakte de snelle openingstreffer.

Effectief
Na de gelijkmaker van Fortes leek Excelsior op weg naar een voorsprong, maar juist in die fase was het opnieuw raak voor het effectieve ADO Den Haag. Nu was het Danny Bakker die gemakkelijk binnen kopte uit een corner van John Goossens. Alessandro Damen kreeg zijn vingertoppen nog wel tegen de bal, maar dit mocht niet meer baten.

Dreigend
Kort voor rust kreeg Denis Mahmudov een aardige mogelijkheid, maar de bal ging er opnieuw niet in. Drie minuten in de tweede helft was het doelman Zwinkels die een treffer van Mahmudov in de weg stond. Excelsior had in deze fase weliswaar veel balbezit, de thuisploeg was het meest dreigend. Na 72 minuten spelen zorgde Sheraldo Becker voor de beslissende 3-1.

Doodziek
,,We staan weer met lege handen”, verzuchtte Ricardo Moniz na afloop van het duel. ,,Ik ben daar doodziek van, ook voor de vele supporters die waren meegekomen. We stonden al snel op achterstand en kwamen daarna verdiend op 1-1. We konden vervolgens de bal rondspelen rond hun zestien, maar konden ze geen pijn doen. De overtuiging in de laatste fase was er niet. Qua scorend vermogen moeten we onszelf meer belonen.’’

Aanknopingspunten
,,Of ik nog aanknopingspunten zie? Het is mijn taak om het glas halfvol te zien en de rust te bewaren. Aanknopingspunten zijn er zeker. We blijven het van dag tot dag bekijken. Of we de play-offs nog kunnen ontlopen? Ik blijf positief. In de eerste helft waren we de betere ploeg, net als in de tweede helft tegen Willem II. Dat zijn aanknopingspunten’’, aldus Moniz, die nu ruim twee weken heeft voordat Excelsior het in de laatste twee speelronden opneemt tegen Heracles Almelo en AZ.

2. Nasser El Khayati 1-0
11. Jeffry Fortes 1-1
29. Danny Bakker 2-1
72. Sheraldo Becker 3-1

Scheidsrechter: Jeroen Manschot