Excelsior Rotterdam verliest met 4-1 van FC Den Bosch

2 augustus 2019

Excelsior heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne niet tot een goed resultaat weten te brengen. In Stadion De Vliert werd er met 4-1 verloren van FC Den Bosch. Jeffry Fortes nam de Kralingse treffer voor zijn rekening.

Vermakelijke start

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd. De eerste grote kans was voor Excelsior: een messcherpe vrije trap van Thomas Verhaar werd helaas door enkele Excelsior spelers gemist waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Enkele minuten later troefde Ahmad Mendes Moreira zijn directe tegenstander op snelheid af, het lukte hem vervolgens echter niet om de doelman van Den Bosch te passeren.

Corners
Het eerste echte gevaar van de kant van Den Bosch leverde direct een doelpunt op. Een corner van Luigi Bruins eindigde in de handen van de keeper van Den Bosch die het spel direct hervatte met een snelle uitworp. De uitbraak die daaruit volgde leverde de 1-0 op. Nog geen minuut later kreeg Excelsior wederom een corner, ditmaal belandde de bal in de goal van de Brabanders: Jeffry Fortes knikte de bal bij de tweede paal tegen de touwen (1-1). De corners van Excelsior bleven in het restant van de eerste helft continu voor dreiging zorgen, onder andere aanvoerder Sander Fischer en  Jeffry Fortes waren echter niet gelukkig in de afronding.

Deksel op de neus
Excelsior bleef kansen creëren via Ahmad Mendes Moreira en de opkomende Jeffry Fortes, helaas resulteerde dit niet in de, op dat moment, verdiende 1-2. In tegenstelling zelfs, FC Den Bosch nam namelijk vlak voor de rust wederom de leiding. Door zwak verdedigend werk aan Kralingse zijde kon een speler van Den Bosch solerend voor doelman Alessandro Damen opduiken en de bal langs hem schuiven, 2-1. Enkele ogenblikken later klonk het rustsignaal waardoor Excelsior met een achterstand de kleedkamer op moest zoeken.

Mogelijkheden op de gelijkmaker
Trainer Ricardo Moniz wisselde in de rust drie spelers, onder andere Joël Zwarts betrad het veld. Diezelfde Zwarts had binnen een minuut de gelijkmaker op zijn schoen, hij faalde echter vanaf een meter of 6. Ahmad Mendes Moreira werd enkele minuten later door een andere invaller, Dogucan Haspolat, op fraaie wijze alleen voor de keeper gezet. De buitenspeler zag zijn poging echter wederom gepakt worden door de keeper. Nog geen minuut later kreeg hij een soort gelijke kans, ditmaal schoot hij voorlangs.

3-1 en 4-1
Waar Excelsior erg slordig met de kansen omging, deed tegenstander FC Den Bosch juist het tegenovergestelde. Bijna elke counter van de Bosschenaren was in de tweede helft gevaarlijk, het was dan ook niet gek dat de 3-1 vanuit een snelle uitbraak tot stand kwam. Vlak na de 3-1 schoot Luigi Bruins nog een vrije trap op de paal, dit was echter het laatste wapenfeit van Excelsior in het resterende kwart van de wedstrijd. Enkele minuten later wist FC Den Bosch de score ook nog eens verder uit te breiden naar 4-1.

Start competitie
Voor Excelsior start volgende week zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. We trappen om 19:45 af in het Van Donge & De Roo Stadion. Vanaf 16:00 zijn er echter al verschillende activiteiten rondom het stadion, denk hierbij aan een springkussen, een pannakooi en nog veel meer. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.excelsiortickets.nl.