Excelsior verliest na off day met 2-0 van PEC Zwolle

6 oktober 2018

Excelsior Rotterdam beleefde een off day in Zwolle. Na een matige vertoning in het MAC3Park Stadion stonden de Rotterdammers met lege handen. PEC Zwolle won met 2-0 door treffers van Mike van Duinen en Thomas Lam.

Helaas
Na drie thuiswedstrijden op rij speelde Excelsior Rotterdam op vreemde bodem tegen de ploeg waarvan in de voorbereiding met 5-0 werd verloren. Excelsior hoopte de positieve lijn door te trekken van de 1-0 overwinning van vorige week zaterdag op VVV-Venlo. Helaas werd al snel duidelijk dat dit niet de avond van Excelsior was.

Waarschuwingen
Al na vijf minuten was de thuisploeg dichtbij de 1-0 toen Hervé Matthys de bal bijna achter zijn eigen doelman werkte. Het bleef echter 0-0 en ook Gustavo Hamer en Younes Namli zagen hun inzetten naast het doel van Sonny Stevens gaan. Het waren echter waarschuwingen voor wat komen ging.

Ontsnapte
Na 23 minuten spelen ontsnapte voormalig Excelsior-speler Mike van Duinen aan Jurgen Mattheij. Stevens leek de inzet van de spits nog te stoppen, maar de bal rolde vervolgens alsnog over de lijn, 1-0. Excelsior kreeg voor rust een mogelijkheid om iets terug te doen. Matthys zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Mounir El Hamdaoui, maar doelman Mickey van der Hart voorkwam de gelijkmaker.

Verdubbelde
Na rust hoopte Excelsior terug in de wedstrijd te komen, maar tien minuten in de tweede helft verdubbelde PEC Zwolle de voorsprong. Een vrije trap van Namli werd door Thomas Lam binnengekopt, 2-0. Met Mikael Anderson en Robin van der Meer in plaats van El Hamdaoui en Marcus Edwards hoopte Excelsior nog iets terug te kunnen doen, maar het bleef bij 2-0.

Opportunisme
,,Wij kwamen hier met goede bedoelingen naartoe, maar die zijn er absoluut niet uitgekomen’’, verzuchtte Adrie Poldervaart na afloop. ,,Na de 2-0, die opnieuw viel uit een dood spelmoment, hoopten we met opportunisme nog wat voor elkaar te krijgen, maar dat is amper tot niet gelukt.’’

Geen kans
,,We hebben bovenal te weinig gecreëerd en afgedwongen. Dat ligt grotendeels aan ons, maar ook aan de kwaliteiten van PEC Zwolle. Die ploeg verdient daarvoor een compliment. Er zat een groot verschil in de manier waarop zij de wedstrijd hebben aangepakt en wij. Als je te weinig strijd levert, heb je geen schijn van kans tegen een getergd Zwolle.’’

23. Mike van Duinen 1-0
55. Thomas Lam 2-0

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Gele kaarten: Koolwijk, Bruins, Burnet (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 13.562