Excelsior verliest na voorsprong van SC Heerenveen

16 september 2017

Excelsior Rotterdam verloor ook de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Na een 1-0 voorsprong bij rust, scoorde SC Heerenveen in de tweede helft twee keer, waardoor de spelers van Excelsior na 90 minuten toch weer teleurgesteld terugkeerden in de kleedkamer. Woensdag wacht de revanche tegen de Friezen in het bekertoernooi.

Voorsprong
Na drie minuten spelen was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor Excelsior. Jinty Caenepeel was aangever voor Zakaria El Azzouzi, maar die schoot de bal helaas in het zijnet. Excelsior bleef daarna aandringen en dat resulteerde na zeventien minuten in de verdiende openingstreffer. Na een prima combinatie legde Ali Messaoud de bal af op Ryan Koolwijk en die haalde verwoestend uit en zette Excelsior op voorsprong.

Scorebord
De gasten, die vorige week nog overtuigend met 2-0 van PSV wonnen, konden pas na 23 minuten spelen het eerste gevaar noteren. Het was Reza die de bal voorlangs het doel van Kristinsson schoot. Aan het eind van de eerste helft drongen de gasten wat meer aan, maar toen scheidsrechter Lindhout voor de rust floot stond de 1-0 voorsprong nog op het scorebord.

Gelijkmaker
Meteen na rust was er een schietkans voor Kik Pierie, maar hij schoot recht in de handen van Ogmundur Kristinsson. Het bleek echter de opmaat van een fase waarin SC Heerenveen snel orde op zaken wilde stellen. Drie minuten later lukte dit, want het was Arber Zeneli die de bal na een combinatie in de zestien langs Kristinsson in het doel schoot, 1-1. De Friezen waren vervolgens nog een paar keer dreigend, maar het bleef vooralsnog bij die ene snelle tegentreffer van SC Heerenveen.

Raak
Na een uur spelen knalde Zeneli de bal op de paal naast Kristinsson, waar Excelsior dus goed wegkwam. Na 65 minuten spelen was er een grote kans voor Excelsior. Milan Massop gooide de bal voor het doel, waar Zakaria El Azzouzi hem maar net naast schoot. Een kwartier voor tijd was het wel raak aan de andere kant. Marco Rojas leek de bal met de hand mee te nemen, mocht door en zette de gasten op een 1-2 voorsprong.

Slotfase
Tien minuten voor tijd was Ryan Koolwijk dichtbij zijn tweede treffer van de avond. Hij kopte de bal uit een voorzet van Khalid Karami op het doel, maar de vuisten van doelman Hansen voorkwamen dat het 2-2 werd. Kort daarna raakte Reza aan de andere kant de lat en dacht Excelsior in de slotfase nog een strafschop te krijgen vanwege hands. Scheidsrechter Lindhout floot in plaats daarvan echter voor duwen door Jurgen Mattheij. Zo bleef het ook na vijf minuten extra tijd bij 1-2.

Twijfel
,,Er was twijfel bij de 1-2, maar de scheidsrechter floot niet, dus dat is duidelijk’’’, zei Mitchell van der Gaag na afloop van de wedstrijd. ,,Wij staan daar zelf echter ook niet goed te verdedigen. Dit was voor ons de derde nederlaag op eigen veld. Natuurlijk hebben we goede tegenstanders gehad en zijn we niet van de mat gespeeld. We hebben nul punten, maar vandaag heb ik bij vlagen goed voetbal gezien en we hebben voor het eerst gescoord in een thuiswedstrijd. Aanstaande woensdag krijgen we weer een kans tegen dezelfde tegenstander.’’

17. Ryan Koolwijk 1-0
50. Arber Zeneli 1-1
70. Marco Rojas 1-2

Scheidsrechter: Allard Lindhout