Excelsior versterkt zich op huurbasis met Wout Faes

12 juli 2017

Excelsior heeft zich op huurbasis weten te verzekeren van de diensten van Wout Faes. De 19-jarige centrale verdediger komt voor een seizoen over van Anderlecht. Het afgelopen halfjaar was hij al in de Eredivisie actief namens SC Heerenveen.

Vertrouwen doorslaggevend
,,Ik ben op gesprek geweest bij Ferry de Haan en Mitchell van der Gaag. Ik heb dit gesprek als zeer positief ervaren en met name het vertrouwen dat zij in mij uitspraken is voor mij doorslaggevend geweest wat betreft de keuze voor Excelsior’’, aldus Faes. ,,Daarnaast heeft de trainer zelf jarenlang op hoog niveau gespeeld als centrale verdediger, ik heb het gevoel dat ik veel van hem kan leren’’.

Jordy de Wijs
,,De eerste indruk die ik van de club had, was dat er een gezellige en relaxte sfeer hing. Het stadion is dan misschien niet al te groot, sfeervol is het wel. Dit heb ik onder andere ook ervaren toen ik met SC Heerenveen op bezoek moest bij Excelsior. Daarnaast staat Excelsior bekend als club waar jonge talentvolle spelers kunnen groeien, kijk bijvoorbeeld naar Jordy de Wijs. Die heeft een prima half seizoen gedraaid en mag nu voor zijn kans vechten bij PSV’’.

Clubrecord evenaren
,,Het belangrijkste is dat we ons komend seizoen handhaven. Mocht dit lukken, heb ik begrepen dat we het clubrecord evenaren. Dat zou uiteraard schitterend zijn. Wat betreft mijn persoonlijke doelstellingen, hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en ervaring op te doen. Ik verwacht in het veld met mijn leiderschapskwaliteiten een steentje bij te kunnen dragen aan het team. Daarnaast ben ik positioneel sterk, heb ik een aardige sprint in huis en zit mijn fysiek ook mee’’, besluit Faes.

Carrière tot nu toe
Wout Faes werd in 2012 door Anderlecht weggeplukt uit de jeugdopleiding van Lierse SK. Ondanks interesse van topclubs als Chelsea en Manchester United, besloot Faes zijn eerste profcontract bij Anderlecht te tekenen. Daarnaast doorliep Faes meerdere nationale jeugdelftallen van België.

Terug naar overzicht