Excelsior vertrekt weer met lege handen uit de Kuip

19 augustus 2018

De eerste grote kans was voor Excelsior Rotterdam, maar helaas stonden we uiteindelijk weer met lege handen in de Kuip. Na rust liep Feyenoord uit naar een 3-0 overwinning.

Lege handen
In 1980 won Excelsior voor het laatst in de Kuip, met 0-4. Sindsdien vertrok Excelsior vooral met lege handen uit de Kuip. Adrie Poldervaart verklaarde daags voor de stadsderby dat hij wilde dat zijn ploeg er in elk geval een wedstrijd van zou maken. In de eerste helft lukte dat behoorlijk, met twee mogelijkheden voor Excelsior Rotterdam.

Kansen
De eerste was al na zeven minuten voor Ali Messaoud. Hij had de bal voor het inschieten na een prima combinatie, maar stuitte helaas op doelman Justin Bijlow. Drie minuten later vond ook debutant Elías Már Ómarsson de doelman van Feyenoord op zijn weg, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Van Persie
Feyenoord kreeg na een ruim kwartier een grote mogelijkheid toen Lorenzo Burnet onder de bal doorging, maar Sam Larsson wist dit niet af te straffen. Een minuut later was het alsnog raak. Robin van Persie kreeg de kans en liet niet na om de club waar hij zijn voetbalcarriere begon pijn te doen, 1-0.

Knuffels
Bijzonder moment van de stadsderby was toen de meegereisde supporters van Excelsior na 19 minuten en 2 seconden wedstrijden en regen van knuffels lieten neerkomen op de 900 kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis, die op uitnodiging van Feyenoord de wedstrijd bezochten. Een kippenvelmoment.

Weinig
Doordat het halverwege nog steeds 0-0 stond mocht Excelsior blijven hopen op een goed resultaat, maar helaas konden de Kralingers aanvallend weinig meer brengen na rust. Denis Mahmudov raakte tien minuten voor tijd de lat, maar toen stond het al 2-0 door een treffer van Jeremiah St. Juste. Kort voor tijd zorgde Jan-Arie van der Heijden met een fraai hakje ook nog voor 3-0.

Te weinig afgedwongen
,,We hadden verwacht dat Feyenoord zou gaan stormen in de beginfase en na de rust, maar dat gebeurde niet’’, zei Adrie Poldervaart na afloop van de wedstrijd. ,,Het duurde heel lang voor het 2-0 werd, dus we hadden nog iets kunnen afdwingen. In de rust hadden we het erover dat we agressiever wilden spelen, maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering. We hebben aanvallend helaas te weinig afgedwongen.’’

17. Robin van Persie 1-0
78. Jeremiah St. Juste 2-0
89. Jan-Arie van der Heijden 3-0

Scheidsrechter: Danny Makkelie