Excelsior wint in doelpuntenfestijn van FC Eindhoven

8 november 2019

Een krankzinnig doelpuntenfestijn in het Van Donge & De Roo Stadion leverde Excelsior Rotterdam uiteindelijk drie punten op. Drie keer kwam FC Eindhoven op voorsprong, maar uiteindelijk was het Excelsior dat met 5-4 zegevierde.

Eerbetoon
Ricardo Moniz is een groot bewonderaar van Johan Cruijff. Die zei ooit dat je simpelweg één doelpunt meer moet maken dan je tegenstander om een wedstrijd te winnen. Wat dat betreft leek de wedstrijd tussen Excelsior en FC Eindhoven wel een eerbetoon aan Cruijff, zeker omdat Excelsior uiteindelijk daadwerkelijk één doelpunt meer maakte dan de gasten uit Eindhoven.

Tussenstand
De wedstrijd in het goedgevulde Van Donge & De Roo Stadion, waar de fans luidruchtig achter de ploeg stonden, was nog geen kwartier onderweg toen er al een 2-2 tussenstand op het scorebord stond. Twee keer kwam FC Eindhoven op voorsprong – doelpuntenmakers Kaj de Rooij en Rigino Cicilia – maar even zo vaak kwam Excelsior op gelijke hoogte. Rai Vloet zorgde voor 1-1 en Stijn Meijer voor 2-2.

Niet sterk maken
Net na het half uur kwam FC Eindhoven door Kaj de Rooij, die bij alle Brabantse treffers betrokken was, opnieuw op voorsprong. Ook nu duurde dit niet lang, want met een fraaie treffer van Elias Mar Omarsson werd het 3-3. ,,Balbezit van ons leidde de goals van FC Eindhoven in en dat mag niet’’, zei Ricardo Moniz na afloop. ,,Je moet je tegenstander niet sterk maken.’’

Bedrogen
Vanaf de aftrap na rust kwam Excelsior voor het eerst op de avond zelf op voorsprong De bal kwam voor de voeten van Thomas Verhaar en die schoof hem langs doelman Ruud Swinkels in de korte hoek. Wie gehoopt had dat Excelsior het duel nu naar zich toe zou trekken, kwam bedrogen uit. Op aangeven van opnieuw De Rooij maakte Rigino Cililia de 4-4.

Fraaie aanval
Met Sander Fischer, die op de bank begon, in het laatste kwartier in plaats van Stijn Meijer, keerde de rust achterin terug. Met een fraaie aanval beslisten de Rotterdammers het duel uiteindelijk alsnog. Een fraaie steekbal van Luigi Bruins op Rai Vloet, leidde de 5-4 in. Vloet schoof hem voor het doel en daar rondde Omarsson voor de tweede maal die avond af.

Nooit saai
,,Het mag natuurlijk nooit zover komen’’, verwees Moniz nog maar eens naar de tegentreffers van de avond. ,,Maar voor het publiek is het nooit saai hier. Je speelt voor de mensen op de tribune en die hebben vanavond wel veel doelpunten gezien.’’ En omdat Excelsior er één meer maakte dan FC Eindhoven leverde dit knotsgekke duel in elk geval drie punten op.

Doelpunten:
4. Kaj de Rooij 0-1
6. Rai Vloet 1-1
10. Rigino Cicilia 1-2
12. Stijn Meijer 2-2
35. Thomas Oude Kotte 2-3 (eigen doel)
38. Elias Mar Omarsson 3-3
46. Thomas Verhaar 4-3
57. Rigino Cicilia 4-4
77. Elias Mar Omarsson 5-4

Scheidsrechter: Stan Teuben
Gele kaarten: Fortes (Excelsior Rotterdam), Bourard, Moses Makasi, Idses (FC Eindhoven)
Toeschouwers: 3165

Wissels Excelsior Rotterdam:
73. Sander Fischer in plaats van Stijn Meijer
78. Ahmad Mendes Moreira in plaats van Thomas Verhaar

Foto’s: Jan den Breejen

Wedstrijdsponsor: Nsecure BV
Balsponsor: Cordeel Nederland

Terug naar overzicht