Excelsior wint krankzinnig doelpuntenfestijn met 6-4!

21 februari 2020

Het was opnieuw een krankzinnige avond in het van Donge & De Roo Stadion. Met name na rust gebeurde er veel, heel veel in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Uiteindelijk leverde het Excelsior Rotterdam een 6-4 overwinning en dus drie punten op.

Spektakelstuk
De opluchting was voelbaar toen scheidsrechter Christiaan Bax na 94 minuten voetbal voor het einde van Excelsior – FC Den Bosch had gefloten. Een blik op het scorebord toonde aan dat Excelsior drie punten aan dit spektakelstuk had overgehouden. Hoe krankzinnig het duel was geweest, bewees de uitslag: 6-4.

Comfortabele voorsprong
Eerder wonnen de Kralingers dit seizoen in eigen huis met 5-4 van FC Eindhoven, maar het kan dus altijd nog gekker. Terwijl er na 45 minuten geen vuiltje aan de lucht leek. Door treffers van Elías Már Ómarsson (na 28 minuten) en Rai Vloet (vier minuten voor rust) stond een ogenschijnlijk comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord.

Heel anders
Vlak voor rust was Ruben Rodrigues dichtbij de aansluitingstreffer, maar Alessandro Damen (terug onder de Kralingse lat) voorkwam dit. Joël Zwarts maakte vervolgens bijna 3-0, maar het bleef 2-0. Een kwartier na rust zag de wereld in Kralingen er echter heel anders uit. Pedro Marques (2x) en Danny Verbeek bogen de 2-0 achterstand namens FC Den Bosch om in een 2-3 voorsprong.

Zorgen
,,Onvoorstelbaar’’, verzuchtte Marinus Dijkhuizen na afloop van het duel. Ook hij kon amper geloven wat zich voor zijn ogen had afgespeeld. ,,Het is mentaal. Als die 2-1 valt, krijgen wij zoiets van: daar gaan we weer. De manier waarop wij die 2-0 voorsprong weggaven, dat baart mij wel zorgen.’’

Veerkracht
Dijkhuizen had gelukkig ook goede dingen gezien in dit spektakelstuk. Na de 2-3 toonde de ploeg veerkracht. Een overtreding van Jordy van der Winden op Omarsson leverde Excelsior een penalty op en de speler van FC Den Bosch zijn tweede gele kaart. Luigi Bruins benutte de penalty en zo stond het weer gelijk. Met tien tegen elf kwamen de gasten desondanks opnieuw op voorsprong. Marques kopte zijn derde treffer van de avond binnen, 3-4.

Gelijkmaker
Ook nu was de koek nog niet op. Met Ahmad Mendes Moreira in plaats van Thomas Verhaar en Stijn Meijer voor Sander Fischer ging Excelsior op jacht naar de gelijkmaker. Meijer verlengde in de 76e minuut een schot van Joël Zwarts en zorgde zo ook daadwerkelijk voor 4-4. Vier minuten later maakte Mendes Moreira er zelfs 5-4 van.

Stof tot nadenken
Pas toen Rai Vloet er drie minuten in de extra tijd 6-4 van maakte, durfden de mensen op de tribune echt te denken aan een overwinning. ,,Winnen is altijd lekker’’, lachte Marinus Dijkhuizen. Wat dat betreft had hij genoten van deze wedstrijd, die echter ook weer voldoende stof tot nadenken bood.

28. Elías Már Ómarsson 1-0
41. Rai Vloet 2-0
49. Pedro Marques 2-1
54. Danny Verbeek 2-2
61. Pedro Marques 2-3
65. Luigi Bruins 3-3
71. Pedro Marques 3-4
76. Stijn Meijer 4-4