Excelsior wint oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles (0-2)

22 juli 2017

Excelsior heeft vanmiddag een 0-2 (0-0) overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. Tijdens de oefenwedstrijd, al jaren lang de traditionele afsluiting van het trainingskamp in Delden, hadden de Rotterdammers weinig te vrezen van de ploeg uit Deventer. Een eigen goal van Xandro Schenk en een goal van Ali Messaoud zorgden uiteindelijk voor het verschil.

Goed uit de startblokken
Onder toeziend oog van honderden aanwezige toeschouwers kwam Excelsior goed uit de startblokken op het terrein van VV Terwolde. Vanaf de eerste minuut had Excelsior de wedstrijd onder controle en domineerden de Rotterdammers. Dit mondde onder andere uit in kansen voor Stanley Elbers, Kevin Vermeulen en nieuweling Zakaria el Azzouzi. De gehuurde aanvaller van Ajax maakte vandaag voor het eerst minuten namens Excelsior. Het lukte hen allemaal echter niet om de openingsgoal te maken. Het gevolg hiervan was dat er met een 0-0 stand gerust werd.

Heer en meester
Excelsior bleef in de tweede helft heer en meester. Direct na rust kwam Excelsior dan ook verdiend op voorsprong. Go Ahead Eagles verdediger Xandro Schenk werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman na een actie van Luigi Bruins (0-1). Excelsior bleef hierna kansen creëren maar miste de scherpte om de score verder uit te breiden. Pas een kwartier voor tijd viel de beslissing. Ali Messaoud dook vrij op voor de keeper en rondde keurig af (0-2). Ook na de tweede goal kreeg Excelsior nog kansen, het bleef echter bij 0-2.

Opstelling Excelsior
Mike Havekotte; Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Milan Massop (81. Joost Mangert), Lorenzo Burnet (46. Desevio Payne); Dogucan Haspolat, Ryan Koolwijk (81. Lorenzo Burnet)*, Kevin Vermeulen; Stanley Elbers (62. Marouane Afaker), Zakaria el Azzouzi (46. Ali Messaoud), Luigi Bruins.

*Lorenzo Burnet kwam terug het veld in nadat hij in de rust was gewisseld.

NAC Breda – Excelsior
Over precies een week staat de oefenwedstrijd tegen NAC Breda op het programma. De club uit Breda is dit seizoen gepromoveerd naar de Eredivisie. Deze wedstrijd wordt om 17:00 gespeeld op het terrein van VV Rood-Wit in Sint Willebrord. Het adres is Emmastraat 84-86 te Sint Willebrord.