Excelsior wint ook thuisduel tegen FC Dordrecht (3-2)

13 oktober 2019

De regioderby tegen FC Dordrecht was er voor Excelsior Rotterdam één met twee gezichten. In de eerste helft ging vrijwel niets goed, maar na rust maakte Excelsior drie prima doelpunten en werd ook deze thuiswedstrijd winnend afgesloten (3-2).

Zekerheid
Na de grote nederlaag tegen SC Cambuur greep Ricardo Moniz in. Met Hervé Matthys als extra verdediger op het middenveld ging hij voor meer zekerheid. Het pakte niet uit zoals hij had gehoopt, want uitgerekend FC Dordrecht was in de eerste helft de bovenliggende partij.

Raak
De eerste grote kans was voor Pedro Marques na verkeerd terugspelen van Joël Zwarts, maar Alessandro Damen voorkwam een achterstand. Nadat Ahmad Mendes Moreira na 24 minuten spelen naast had geschoten, was het drie minuten later alsnog raak. Dit was echter aan de andere kant, waar Anass Achahbar een voorzet binnenschoot, 0-1.

Giftig
Er volgden meer dreigende momenten van de gasten, maar het bleef gelukkig voor Excelsior bij 0-1. ,,Het zag er naar uit dat we ook de 0-2 en 0-3 zouden incasseren’’, verzuchtte Moniz. ,,We zetten niet goed druk, liepen teveel achteruit. Daar was ik heel giftig over, want je speelt met vuur.’’ De 0-2 van FC Dordrecht viel wel, maar werd gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel.

Hoog druk zetten
Gelukkig was de ploeg na rust wakker. Thomas Oude Kotte werd naar de kant gehaald en vervangen door Stijn Meijer. ,,Hoog druk zetten, dat werkt het beste’’, herhaalde Moniz na afloop nog maar eens. Desondanks begon ook de tweede helft met een grote kans voor de gasten. Damen redde, maar het was bovendien buitenspel.

Kantelde
In drie minuten tijd kantelde Excelsior de wedstrijd. Eerst bezorgde Dogucan Haspolat de bal aan de zijkant bij Siebe Horemans. Zijn voorzet werd door Rai Vloet heerlijk binnen geschoten, 1-1. Drie minuten later veroverde Vloet de bal, gaf hem mee in de loop aan Stijn Meijer en die schoof de 2-1 langs de Dordtse doelman.

Winnend afgesloten

Twintig minuten voor tijd zorgde Vloet ook voor 3-1. Bij een corner stormde hij richting eerste paal en kopte heerlijk binnen. Er kwamen nog wat mogelijkheden, zoals een afstandsschot van Dogucan Haspolat, maar het bleef bij 3-1. Aan het einde werd het nog spannend toen Quincy Hogesteger in de rebound van een inzet van Achahbar de 3-2 maakte. Gelukkig bleef het daar echter bij en werd ook deze thuiswedstrijd winnend afgesloten.

27. Anass Achahbar 0-1
51. Rai Vloet 1-1
54. Stijn Meijer 2-1
71. Rai Vloet 3-1
88. Quincy Hogesteger 3-2

Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaarten: Vloet (Excelsior Rotterdam), Mourgos, Marques, Schuurman (FC Dordrecht)