Excelsior wint ook tweede oefenduel met ruime cijfers

2 juli 2019

Excelsior Rotterdam won ook het tweede duel van deze voorbereiding met ruime cijfers. VV Hillegersberg werd met 0-7 verslagen. Joël Zwarts maakte drie van de zeven Kralingse treffers.

Grote kans
De thuisploeg begon gedreven aan het duel tegen Excelsior en dat zorgde ervoor dat doelman Maarten de Fockert na dertien minuten reddend moest optreden bij een grote kans van VV Hillegersberg. Aan de andere kant ging een inzet van Ahmad Mendes Moreira naast het doel, redde de doelman van Hillegersberg op een inzet van Zwarts en werd een treffer van Thomas Oude Kotte vanwege buitenspel afgekeurd.

Drie doelpunten
Kort daarna werd een bal van Oude Kotte van de lijn gehaald en kopte Kyle Ebecilio tegen de lat. Toch kreeg het publiek op Sportpark Duivesteyn nog drie doelpunten te zien voordat het rust was. Joël Zwarts opende zeven minuten voor de onderbreking de score, meteen erna gevolgd door zijn tweede treffer. Kyle Ebecilio bepaalde de ruststand vervolgens op 0-3.

Slotakkoord
Ook in de tweede helft duurde het even voordat een treffer te noteren viel, maar binnen een minuut tekenden Jeffry Fortes (op aangeven van Zwarts) en Zwarts (op aangeven van Hervé Matthys) voor de 0-4 en 0-5. In de laatste tien minuten van de wedstrijd vielen nog twee treffers te noteren. Thomas Verhaar maakte de 0-6 en het slotakkoord was voor jeugdspeler Dave van Delft die de eindstand bepaalde op 0-7.

Tevreden
,,We hebben het als team goed gedaan’’, zei Joël Zwarts na afloop voor de camera van RTV Rijnmond. Uiteraard was hij tevreden met de drie doelpunten die hij achter zijn naam kon schrijven: ,,Deze wedstrijden zijn om als team aan het vertrouwen te werken, maar ook een beetje aan je eigen statistieken. Dat neem je toch mee.’’

SV MZC’11 – Excelsior
Aanstaande zaterdag wacht het volgende duel voor Excelsior Rotterdam. Dan is SV MZC’11 de tegenstander in Zierikzee. Aftrap om 15:00 uur en kaarten zijn te koop voor 7,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

38. Joël Zwarts 0-1
41. Joël Zwarts 0-2
44. Kyle Ebecilio 0-3
63. Jeffry Fortes 0-4
64. Joël Zwarts 0-5
79. Thomas Verhaar 0-6
80. Dave van Delft 0-7